Facebook Live: Når det går galt

At sende live på Facebook er blevet utrolig populært, og nogle gange også i situationer der ikke egner sig til en live-sending. Men hvorfor egentlig?

En kvinde kørte i nat galt på Buddinge Hovedvej. Det skete, mens hun sendte live på Facebook fra sin telefon. Her kunne flere følge med, mens kvinden først kørte over for rødt flere gange, for derefter at køre ind i to parkerede biler.

Efter ulykken stak kvinden af, men politiet har ved hjælp af videomaterialet fra Facebook identificeret hende.

Det er ikke første gang en person har sendt live på Facebook, mens han eller hun kører bil eller er i gang med noget ulovligt.

Men hvad er det egentlig, der kan få et menneske til at sende live på Facebook, i en situation der ikke egner sig til det?

TV 2 Lorry har talt med Anders Kjærulff, teknologikritiker og vært på Radio24syv-programmet "Aflyttet", om emnet.

quote Det kan være svært for svage mennesker at sætte en grænse.

Anders Kjærulff, vært på radioprogrammet "Aflyttet"

Alle har nu et medie

- Det som Facebook gør, det er at lave ting med det formål at få os til at interagere, og det er ikke altid lige gennemtænkt, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at en af de ting, som blandt andet kan få os til at interagere på Facebook, er netop Live-sendinger. Men sammenlignet med andet indhold der lægges op på Facebook, så er live-sendingerne sværere at moderere, da de foregår i realtid. Og med muligheden for at sende live, så har Facebook-brugere deres eget medie.

- Problemet er, at Facebook topstyrer det her feed (din væg, red.) med algoritmer, som har til formål at få folk til at blive hængende, men samtidig nægter de at tage et redaktionelt ansvar.

Afhængig af likes

Ifølge Anders Kjærulff er likes afhængighedsskabende, fordi de bekræfter mennesker, i det de gør. Men det betyder også, at nogle mennesker vil gå meget langt for at få likes på eksempelvis Facebook.

- Det kan være svært for svage mennesker at sætte en grænse. Og med svage mennesker mener jeg i virkeligheden de fleste af os, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer også, at i tiden med sociale medier, er behovet for eksempelvis at filme blevet forstærket, og at det kan være derfor, at flere mennesker i dag vælger at sende live på Facebook i farlige situationer.

- Hvis man kørte for stærkt før i tiden, så gik man hjem og fortalte om det. Men nu er det ikke længere nok, det skal også dokumenteres. Mennesket er i høj grad båret af at vi kan, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik