Få overblikket: Så svært er det at få en læge i din kommune

I mange kommuner er der helt lukket for patienttilgangen hos læger. Her kan du se, hvor svært det er at få en læge, der hvor du bor.

Det er blevet væsentligt sværere at få adgang til de praktiserende læger i hovedstadsområdet. For hvor det tidligere var nemt at vælge en ny læge, når man flyttede eller ønskede at skifte sin læge, så er det nu flere steder helt umuligt at få en læge.

Flere og flere praktiserende læger har nemlig lukket ned for tilgangen af nye patienter. I TV 2 Lorrys sendeområde gælder det i både Halnæs-, Glostrup-, Vallensbæk- og Stevns Kommune, hvor lægerne ikke længere optager nye patienter. Derfor må patienter søge uden for kommunen eller besøge en regionsklinik for at se en læge.

Danske Regioner har ansvaret for at sørge for, at alle borgere har adgang til en læge. Som en midlertidig løsning har de oprettet de såkaldte "regionsklinikker", hvor borgere kan blive tilset, hvis man ikke kan komme til ved den lokale læge.

På landsplan har 67 procent af alle praksis lukket for tilgang. En markant stigning i forhold til 2014, hvor kun 38 procent af praksis havde lukket for tilgang.

Nu skal en ny aftale der er indgået mellem Danske Regioner og De Praktiserende Lægers Organisation, PLO, skaffe flere læger til de mest udsatte områder.

Blandt andet skal lægerne have bedre mulighed for at etablere en delepraksis og ansætte læger, som fortsat er under uddannelse.

På kortet her kan du se, hvor stor en andel af praksis i din kommune, der har lukket for tilgang i 2017:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik