Eurovision-støtte på 77 millioner kroner var lovlig

Det var helt i orden, at København Kommune og Region Hovedstaden gav 77 millioner kroner til Eurovision Song Contest 2014, fastslår ministeriet

Foto: Keld Navntoft - Scanpix

Der opstod masser af palaver, da Danmarks Radio og Wonderful Copenhagen i samarbejde arrangerede Eurovision Song Contest på Refshaleøen i 2014. 

Budgettet løb op i 334 millioner, og heraf gav Region Hovedstaden og Københavns Kommune 77 millioner kroner til den samlede fest. 

Læs også Eurovision-arrangør skal selv granske budgetoverskridelse

Nu har Social- og Indenrigsministeriet så fastslået efter over 2 års sagsbehandling, at støtten var fuldt lovlig. 

Det begrundes med følgende udtalelse:

Københavns Kommune havde som værtsby en særlig interesse i arrangementet på grund af de forventede afledte effekter, som placeringen af arrangementet havde i forhold til kultur, turisme og erhvervsudvikling i kommunen. Derfor, og fordi kommunens støtte ikke oversteg den kommunale interesse i arrangementet, var det lovligt for kommunen at yde støtte til arrangementet, uanset at der var tale om en international begivenhed.

Læs også Eurovision giver point på turistkontoen

Region Hovedstadens støtte til Eurovision Song Contest 2014 var også lovlig, og begrundes med følgende:

Regioner kan efter loven medvirke til at igangsætte kulturbegivenheder, herunder yde støtte til enkeltstående kunstneriske begivenheder i form af f.eks. musikfestivaler m.v. Loven sætter ikke begrænsninger i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt der er andre myndigheder, der har ansvaret for den pågældende begivenhed, beløbets størrelse eller organiseringen af opgaven.

Læs også Eurovision-underskud nær 100 mio. kr.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?