Erik Fabrin siger farvel til politik

Rudersdal Kommune i Nordsjælland skal se sig om efter en ny borgmester.

Foto: Lorry

Efter 28 år har Venstre-borgmester Erik Fabrin valgt ikke at genopstille til næste kommunalvalg i 2013, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

- Med udgangen af denne valgperiode har jeg været medlem af Søllerød og nu Rudersdal Kommunalbestyrelse i næsten 40 år, heraf 28 år som borgmester. Jeg vil være 72,5 år, når næste valgperiode begynder. Nu må det være nok. Jeg har derfor bedt Venstres vælgerforeninger i Rudersdal om at finde en ny borgmesterkandidat til næste valg, siger Erik Fabrin.

Nu har Venstre i Rudersdal en måned til at finde Fabrins afløser som partiets spidskandidat. Det bliver besluttet på et opstillingsmøde den 6. september.

- Venstre har nu haft borgmesterposten igennem rigtig mange år, og vi har i alle årene formået at formidle et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen, som har leveret en høj service til borgerne. Vi ønsker naturligvis at fastholde disse væsentlige resultater, og derfor skal vi finde en kandidat, som kan fortsætte og udvikle Venstres centrale position, siger formand for Venstres vælgerforening i Rudersdal, Gitte Rasmussen, som peger på, at afløseren skal findes i byrådsgruppen.

Også blandt de politiske med- og modspillere i kommunalbestyrelsen står der respekt om Erik Fabrin.

- Det er en af de helt store, tunge lokalpolitiske skikkelser, der siger tak for denne gang. Fabrin fostrede ideen om at samarbejde bredt med alle partier, en opgave han har løftet meget fornemt, siger Jens Bruhn, der er socialdemokratisk gruppeformand og Kultur- og Fritidsudvalgsformand i Rudersdal.

Selv om Erik Fabrin ikke genopstiller, fortsætter han på sine poster i KL indtil valget i 2013. Han ønsker dog endnu ikke at kommentere, om han også fortsætter som borgmester valgperioden ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik