Erik Fabrin går af som borgmester

Rudersdals borgmester Erik Fabrin overlader sin post til Jens Ive et år før kommunalvalget.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis tirsdag, hvor den 71-årige Venstre-politiker officielt melder ud, at han går af med virkning fra den 15. oktober. Dermed slutter en æra for Rudersdal og Søllerød, som Fabrin har ledet siden 1986.

- Nu er tiden kommet. Det er på sin plads. I Venstre har vi sikret et generationsskifte. Det er nu snart to måneder siden, jeg meddelte min vælgerforening, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste valg. Venstre har i den mellemliggende periode haft en meget vellykket proces med at vælge Jens Ive som ny spidskandidat, siger Erik Fabrin til Frederiksborg Amts Avis.

Fabrin blev valgt ind i Søllerød Kommunalbestyrelse i 1975. I 1986 fordoblede han antallet af V-mandater, da partiet gik fra en til to medlemmer. I samme ombæring mistede De Konservative deres absolutte flertal. I stedet pegede et flertal uden om K på Fabrin, der siden har siddet på borgmesterposten med støtte fra S, R og SF samt i den nuværende periode også fra K.

Rudersdal Kommunalbestyrelse skal den 10. oktober vælge ny borgmester. Ligesom Venstre peger De Konservative på Jens Ive, der dermed har et rent borgerligt flertal bag sig allerede:

- Det er jeg rigtig glad for, men jeg håber naturligvis på den bredest mulige opbakning i kommunalbestyrelsen, som jo lige skal vedtage det først. Men hvis jeg bliver valgt, så overtager jeg en meget sund og robust kommune, der er virkelig veldrevet. Rudersdal ligger i førertrøjen på rigtig mange områder i forhold til andre kommuner, og det gør ikke respekten mindre for det job, jeg ser ud til at være på vej ind i. Det bliver en udfordring at følge op på, men en udfordring jeg glæder mig til i samarbejde med de øvrige partier, siger Jens Ive til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere