Er I blevet rigere i din kommune? Se det interaktive kort

Der er stor forskel på, om gennemsnitsdanskere er blevet rigere eller fattigere. Og ofte handler det om, hvilken kommune man bor i. Se din kommune her.

Der er store forskelle på gennemsnitsfamiliens formuer alt efter hvor i landet, man befinder sig.

14 af de 15 kommuner der har de rigeste indbyggere ligger i Nordsjælland. I toppen finder man Rudersdal, hvor den gennemsnitlige familie har en nettoformue på 6,8 millioner kroner.

Det er omtrent 5,7 millioner kroner mere end i Ishøj, der er bundprop i tabellen. Her har den gennemsnitlige familie har 1,1 millioner kroner.

Det viser en ny analyse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I nedenstående interaktive kort kan du se, hvordan udviklingen har været for gennemsnitsfamiliens formue i din kommune i løbet af de seneste 10 år.

Endvidere fastslår analysen, at der kun har været fremgang i formuerne i Århus og kommuner i Københavnsområdet og Nordsjælland, siden finanskrisen udhulede danskernes økonomi fra 2008.

Beregningerne er foretaget ud fra det faktum, at den danske gennemsnitsfamilie har en nettoformue på 1,7 millioner kroner. Procentsatserne i kortet herunder viser udviklingen for gennemsnitsfamilien i TV 2 Lorrys sendeflade.

{

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik