Jens Berthelsen bor i Kastrup og arbejder i Ballerup. Sammen med en stor del af kollegerne i firmaet Atea i Ballerup vil han tage udfordringen op: Cykle til og fra arbejde henover sommeren.
- Det styrker også det sociale, det mentale og ikke mindste det fysiske, siger Jens Berthelsen, som er Facilitymanager i IT-firmaet Atea i Ballerup.
Mange af medarbejderne har deltaget ivrigt i Cyklistforbundets årlige majkampagne "Vi cykler til arbejde", og de regner med at endnu flere medarbejdere vil cykle til og fra arbejde henover sommeren.
Årsagen er de store renoveringer på både Kystbanen og Frederikssundsbanen, som betyder, at der ikke kører tog på strækningerne store dele af sommeren.
Fakta om sommerens banerenoveringer
I samarbejde med en lang række virksomheder i Hovedstadsområdet og med støtte fra Region Hovedstaden har Cyklistforbundet derfor forlænget sin årlige maj-kampagne, så den varer hele sommeren:
- Vi sørger for at have nogle nyhedsbreve til alle deltagere, hvor vi kommer med fif og gode ideer til at finde nogle særlige cykelruter og komme forbi de særlige steder - både langs Kystbanen og Frederikssundsbanen - hvor der er noget særligt at se på. Så man virklig kan få en anderledes sommer istedet for en sommer, hvor man er lidt øv over nogle banelukninger. Man må prøve at vende det til noget positiv, siger kampagnechef i Cyklistforbundet, Jane Kofod.
Og i Atea i Ballerup har man netop forsøgt at finde det gode i det sure:
- Det, vi har gjort for at være en del af det her, er, at vi har adresseret det på et af vores morgenmøder. Vi skulle synge en sang, og det skulle selvfølgelig være noget med cykler. Og samtidig delte vi ringeklokker ud til medarbejderne, så man kunne være med på ringeklokkepercussion. Og det giver noget awareness, siger Jens Berthelsen.
Selvom DSB sætter togbusser ind forventer man, at alene lukningen af Frederikssundbanen vil betyde et tab på 2,2 millioner rejser.
Læs meget mere om, hvordan du melder dig til sommerens kampagne her.
Så langt cykler du på en måned: