Elever gentager quiz-succes: ”Det er sejt at være nørd”

Team Nerd Alert fra København er klar til landsfinalen i konkurrencen Smart Parat Svar.

Magda, Anna Rosa, Carl, Christian og Laurits er ret kloge - og de er stolte af det.

quote Det bliver virkelig fedt, og vi skal selvfølgelig vinde.

Anna Rosa Haarder om landsfinalen i Klar Parat Svar

- Jeg synes, det er en god ting at være nørd, siger Anna Rosa Haarder. 

Sammen udgør de fem skoleelever Team Nerd Alert, der nu er gået videre til landsfinalen i konkurrencen 'Smart Parat Svar' - en landsdækkende konkurrence i paratviden for 6. klasser. 

Til daglig huserer Anna Rosa og co. på Øster Farimagsgades Skole på Østerbro, men onsdag deltog de fem elever i den regionale finale i 'Smart Parat Svar'.

Det skete på Nationalmuseet, hvor holdet blandt andet skulle dyste i kategorier som Harry Potter og Star Wars. Men eleverne skulle også svare på, hvad hovedingrediensen i marcipan er, og i hvilket afrikansk land Addis Ababa er hovedstad.

TV 2 Lorry var med, da Team Nerd Alert onsdag kvalificerede sig til landsfinalen i Klar Parat Svar.

Idéen med konkurrencen er at styrke børnenes lyst til at læse og til at arbejde sammen som hold, og for Team Nerd Alert går det fint med samarbejdet.   

- Vi arbejder rigtig godt sammen, siger Laurits Pondus Haugedahl. 

Team Nerd Alert havde en tung arv at løfte, da holdet onsdag kæmpede på Nationalmuseet. Deres skole vandt nemlig sidste år, så de fem elever gik målrettet efter endnu en finaleplads i år. Nu er de klar til landsfinalen, og selvtilliden er høj. 

- Det bliver virkelig fedt, og vi skal selvfølgelig vinde, siger Anna Rosa Haarder. 

Man kan se Team Nerd Alert kæmpe mod resten af landet, når TV 2 Lorrys egen kanal. Lorry+,  sender direkte fra landsfinalen den 8. februar.