Elever flygter fra Vestegnen

Gymnasierne i Avedøre, Ishøj og Albertslund har fået mellem 18 og 20 procent færre ansøgninger i et år, hvor søgningen til gymnasierne ellers slår alle rekorder, skriver Politiken onsdag. Det viser netop offentliggjorte tal fra Region Hovedstaden.      

Af de knap 1.200 elever fra Vestegnen, som søger det almene gymnasium i år, har cirka 700 søgt skoler i lokalområdet, mens de øvrige cirka 500 hellere vil prøve lykken på de populære gymnasier i Københavns centrum eller de nordlige forstadskommuner.  Tendensen bekymrer vicerektor på Avedøre Gymnasium Peter Bech Sørensen.
     
 »Vi risikerer, at skolen ikke længere kan leve med det elevgrundlag, der er, og må lukke. Faren er der ikke endnu, men det kan godt blive en konsekvens. Det er problematisk i et område, hvor uddannelsesniveauet i forvejen ikke er højt«, siger Peter Bech Sørensen til  Politiken.

      Dermed forstærkes tendensen fra sidste år, hvor cirka hver tredje elev søgte væk fra Vestegnen. Mange af dem endte dog med at blive sendt tilbage, hvor de kom fra, for at fylde de tomme klasseværelser op og udnytte kapaciteten.

En af dem er Søren Bendixen, der går i 1. g. på Avedøre Gymnasium. Han drømte om at gå på det populære Christianshavns Gymnasium, men endte mod sin vilje i Avedøre, fordi han bor i Hvidovre.

»Jeg havde en forestilling om, at jeg ville passe bedst ind i det kreative Christianshavnermiljø, hvor der er mere gang i den i stedet for den døde forstad, hvor der er indvandrerghettoer«, siger eleven, der alligevel er blevet glad for Vestegnen.

Det er især de gymnasier, der har en høj andel tosprogede elever, der oplever yderligere fald i søgningen. De mere blandede gymnasier i Rødovre og Høje-Taastrup fastholder deres pæne søgetal.
     
Udviklingen får undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til at love en drøftelse med partierne bag gymnasieforliget. Han vil også kontakte formanden for fordelingsudvalget i hovedstaden for at spørge, hvad der foregår.

»Jeg er overhovedet ikke sikker på, at alle de her ting, der efter sigende skal have fundet sted, virkelig har fundet sted. Men det er nogle voldsomme påstande, der har floreret. Hvis det, der er skrevet, står til troende, bliver vi nødt til at handle på det«, siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

     

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere