Efter voldsom konflikt: Nu genåbner rockerklubber

Politiet har gennem halvanden måned tvunget Bandidos og Satudarah til at holde lukket, men nu kan rockerne igen slå dørene op.

Politiet besluttede i starten af november at lukke 11 rockerklubhuse på Sjælland - heriblandt i Hillerød, Frederiksværk, Ganløse og Helsingør. 

Lukningen skyldes en eskalerende konflikt mellem rockerklubben Satudarah og særligt Bandidos, der skulle være udbrudt omkring 27. oktober, da der opstod et slagsmål mellem de to grupperinger under et boksestævne i Herlev.

- Nu har vi grund til at tro, at angrebene vil fokusere på klubhusene, og derfor vælger vi at lukke dem, sagde Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ) til Ritzau dengang.

Siden har man forlænget lukningen, men i dag meddeler Nordsjællands Politi på Twitter, at rockerborgerne igen kan slå dørene op for sine medlemmer: 

- Lukning ophører i dag og forlænges ikke, skriver man. 

Volden eskalerede vildt

De to rockerklubber har som led i konflikten både anvendt skydevåben, stik- og slagvåben.

Natten mellem den 29. og 30. oktober blev der der affyret mindst to skud gennem et stuevindue til et Bandidosrmedlems private bopæl i Nørre Alslev på Falster, hvor medlemmet befandt sig sammen med sin kone og børn.

Dagen efter blev et endnu et medlem af Bandidos overfaldet, slået i hovedet med en flaske og sparket gentagne gange af op mod seks gerningsmænd i Søborg, mens bevæbnede medlemmer af Bandidos jagtede og forsætligt påkørte broren til en person med relationer til Satudarah, skriver TV 2.

31. oktober forsøgte ukendte gerningsmænd at sætte ild til Bandidos klubhus i Køge med en molotovcocktail.

4. november - dagen efter lukningen - blev en personbil afbrændt ved Satudarahs klubhus i Ganløse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ambulance

Bevidstløs mand reddet op af Øresund

brand pizzeria amager

Brand i pizzeria på Amager - beboere i opgang evakueret

drabet i skoven

Vigtige sms-beskeder i drabssag forsvandt i politiets varetægt

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere