Efter flere skandalesager: Eksternt ekspertråd skal hjælpe Sundhedsplatformen

Region Hovedstadens milliarddyre it-system Sundhedsplatformen har flere gange været ramt af uheldige sager. Nu skal et ekspertråd følge systemet.

Så sent som i sidste måned kom det frem, at Sundhedsplatformen var skyld i fejlagtige recepter til tusindvis af patienter, som dermed kan være blevet fejlmedicineret.

quote Vi sætter alle sejl til for at sikre en langt bedre udrulning denne gang. Derfor har vi allieret os med nogle dygtige personer, som hver især har stor erfaring med og indsigt i komplekse it-projekter og organisationsforandringer.

Jens Gordon Clausen, Koncerndirektør, Region Hovedstaden

Lige siden systemet blev implementeret i 2016 har Sundhedsplatformen været udsat for massiv kritik på grund af flere alvorlige fejl.

Det skal der i fremtiden laves om på, hvorfor et eksternt ekspertråd i fremtiden skal følge Sundhedsplatformen på nærmeste hold, når systemet skal opgraderes til februar.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

- Vi sætter alle sejl til for at sikre en langt bedre udrulning denne gang. Derfor har vi allieret os med nogle dygtige personer, som hver især har stor erfaring med og indsigt i komplekse it-projekter og organisationsforandringer, siger Jens Gordon Clausen, der er Koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Jens Gordon Clausen understreger, at beslutningen om at udpege et ekspertråd ikke er et udtryk for manglende tillid til regionens egne IT-medarbejdere og ledere.

- Eksptertrådet kan stille de rigtige spørgsmål, udfordre os på det, vi allerede gør og vurdere risici og faldgruber i udrulningen og den løbende forbedring.

Ønsket om at nedsætte et ekspertråd til at følge Sundhedsplatformen kommer dog ikke fra administrationen i Region Hovedstaden, men derimod som et politisk ønske.

Medlemmerne af det nye ekspertråd:

Formand:

Lilian Mogensen, tidligere Koncerndirektør i ATP og direktør i Udbetaling Danmark.

 

Øvrige medlemmer:

Kim Østrup, tidligere vicedirektør i IBM.

Lars Mathiesen, tidligere IT-direktør i Nykredit.

Erik Andreassen, tidligere IT-underdirektør i Danske Bank.

Thomas Rysgaard, direktør i kommunernes IT-fællesskab Kombit.

Erik Jylling, læge og sundhedsdirektør Danske Regioner.

Nedsættelsen af ekspertrådet sker på baggrund af Rigsrevisionens kritiske undersøgelse af implementeringen af Sundhedsplatformen på Herlev og Gentofte Hospital i maj 2016.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) mener, at kritikken skal tages alvorligt, og at det er nødvendigt også at trække på erfaringer udefra, som Rigsrevisionen også stillede som krav til regionen.

- For mig handler det her om, at vi skal have et IT-system, som fungerer i medarbejdernes hverdag, så de kan bruge deres kræfter og energi på patienterne. Vi har fra politisk side sat gang i en lang række forbedringer, og jeg synes, det er rigtigt fornuftigt, at koncerndirektionen nu også inddrager nogle stærke, eksterne eksperter i arbejdet," siger Regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet.

Fakta om det nye ekspertråd:

  • Skal først og fremmest rådgive regionenens koncerndirektion og politikere – men der vil være dialog og koordinering med Region Sjælland, som også har Sundhedsplatformen.
  • Vil frem mod januar hovedsageligt fokusere på opgraderingen til Sundhedsplatformen og overgang til LPR3 til februar 2019 - og vil i foråret fokusere på arbejdet med at forbedre Sundhedsplatformen.
  • Medlemmerne ydes et honorar, der er sammenligneligt med vederlag i tilsvarende råd

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik