Efter dårlig behandling: Justitsminister vil kortlægge 112-ansattes opførsel

Men nu skal det være slut. Medarbejderne på alarmcentraler skal tale pænt til de borgere, der ringer efter hjælp.

Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

Sagerne har været mange, den seneste tid. Sager hvor folk i nød har ringet til Alarmcentralen, men i stedet for hjælp, har de fået et lidt for frisk og til tider direkte flabet svar. 

Blandt andre Nisse Koltze, som ringede til Alarmcentralen fra sit kontor hos selskabet Station Next i Filmbyen i Hvidovre, mens fem mulige indbrudstyve bankede på døren.

- Jeg fortæller adressen - Fægtesalsvej 7 - og så starter problemerne. Han siger, at adressen ikke findes. Jeg forklarer ham, at det gør den, og jeg befinder mig på den, og at Station Next har ligget der i 16 år, og at der tidligere var fægtesal for hærens officerer på samme sted. Det betvivler han stærkt. Han kan godt se vejen i sit register, men ikke nummeret. Men - siger han - over for Fægtesalsvej ligger Vestre Kvartergade, og der er både et nummer 7, 7a og 7b, så mon ikke det er der, jeg er?

Jeg fortæller adressen - Fægtesalsvej 7 - og så starter problemerne.

Nisse Koltze

Efter længere tid argumentation, ender det dog med at operatøren stiller Nisse Koltze videre til politiet, som omgående sender en vogn. 

Men der er også sager, hvor en kvinde, der er bange for en psykisk syg ekskæreste, der netop banker på, bliver tilbudt en ligvogn, fordi hun frygter for sit liv. 

Læs også Hjemløse Daniel døde på gaden: Nu straffes sundhedspersonale

Og endelig er der sagen, om den hjemløse Daniel, der mistede livet foran Amagercentret, fordi man nægtede at sende en ambulance. En læge og en sygeplejerske er netop blevet idømt en større bøde i den sag. 

Nu går minister ind i sagerne

Men nu skal det være slut. Medarbejderne på alarmcentraler skal tale pænt til de borgere, der ringer efter hjælp. Nu vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) have undersøgt sagen nærmere.

 Det er helt afgørende for mig, at politiet tager borgerne alvorligt og møder borgerne med respekt.

Søren Pape Poulsen, justitsminister.

Ifølge mediet BeredskabsInfo vil justitsministeren iværksætte, hvad han selv kalder en "kortlægning" af landets alarmcentraler.

- Det er helt afgørende for mig, at politiet tager borgerne alvorligt og møder borgerne med respekt, lyder det fra Pape.

- Hvis man ringer til alarmcentralen, skal myndighederne tage hånd om situationen og opføre sig ordentligt og hjælpsomt samt sikre, at den nødvendige hjælp kommer frem hurtigst muligt, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik