E-lægen er populær som aldrig før

Flere i Region Hovedstaden har skiftet lange ventetid i telefonkø til lægen ud med en hurtig e-mail.

Sidste år var der over otte e-mail-konsultationer om dagen per læge i Region Hovedstaden.

Det er en stigning på 600 procent siden 2006. I samme periode er antallet af konsultationer over telefonen faldet med næsten 12 procent, viser tal fra Praktiserende Lægers Organisation.

- Det betyder, at vi bedre kan planlægge og behandle vores patienter, hvis vi kan få lov til at besvare patienterne på tidspunkter, der passer os, siger Karin Zimmer, der er formand i hovedstaden for Praktiserende Lægers Organisation til DR P4 København. 

For der er mange fordele ved at patienter, der ikke har behov for akut hjælp, tyr til computeren, i stedet for at blive mødt af beskeden ”du er nummer 10 i køen”.

En af dem, der har benyttet sig af e-konsultationer med stor glæde, er Marianne Nielsen.

- Hvis jeg skal have en recept, så bruger jeg internettet. Så er jeg fri for at ringe, fortæller hun til DR P4 København.

For frygten for at sidde fast i en lang telefonkø kan også få patienter til helt at holde sig væk fra lægen. I hvert fald Mahmoud Ahmed fra Amager

- Jeg har ikke været til lægen i over to år nu, fortæller han til DR P4 København og forsætter:

- Grunden til det er, at hver gang jeg ringer, så tager det over en time og jeg kommer aldrig igennem, så jeg lægger bare på.

Men selvom der er meget positivt at sige, så er det ikke alt, som e-konsultationer kan løse, forklarer Karin Zimmer til DR P4 København.

- Der er mange henvendelser, hvor det simpelthen ikke egner sig til en e-konsultation. Men det er noget, som vi hele tiden bruger tid på at justere, så vores tid bliver brugt rigtig. 

Og praktiserende læge Jan Værnet, fra Amager Centrets Læger, er nervøs for, at e-konsultationerne får færre til at møde personligt op ved sin læge.

- Det kan gøre, at patienternes grænse for stille et spørgsmål eller komme op til lægen bliver lavere, forklare han til DR P4 København.

Men de mindre tidskrævende konsultation har også visse fordele, uddyber han til DR P4 København.

- Det er fantastisk med opfølgning på prøveresultater. Det går hurtigere, hvis man kan svar dem på en E-mail og det er nemt for patienterne og for os. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere