DSB: Toge kører igen direkte mellem København og Aarhus

Rejsende kan forvente forsinkelser resten af dagen, men flere strækninger åbner time for time.

Rejsende kan nu igen rejse direkte med intercitytog på strækningen mellem København og Aarhus.

Det oplyser DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

- Man kan nu køre på hele togstrækningen mellem København og Aarhus, hvor der tidligere har været indsat busser mellem først Korsør og Ringsted og sidenhen Korsør og Slagelse, siger han.

Intercitytogenes hovedstrækning er dog ikke det eneste sted, hvor trafikken lysner.

- Busserne er igen erstattet med tog på Nordvestbanen mellem Holbæk og Kalundborg og på Kystbanen mellem Helsingør og Rungsted Kyst.

- Vi forventer flere og flere strækninger åbner time for time. For eksempel forventer vi, at Svendborgbanen åbner omkring klokken 15, siger trafikinformationschefen.

Selv om passagerne nu slipper for at skifte transportmiddel undervejs, kan de stadig forvente forsinkelser resten af dagen.

- Det er svært at komme tilbage til en normal køreplan, så længe vi er ude af takt. Det giver forsinkelser resten af dagen.

- Derfor vil jeg råde rejsende til at tage af sted i god og væbne sig med tålmodighed. De kan søge information på vores hjemmeside, hvor der hele tiden bliver opdateret med den aktuelle lokale trafikstatus, eller de kan anvende rejseplanen.dk, siger Tony Bispeskov.

På S-togsnettet kommer der ikke til at køre S-toge omkring Lyngby Station hele tirsdagen, hvor der er omfattende skader på køreledninger, som under stormen blev ramt af et løsrevet tag.

De næste par dages køreplaner bliver også påvirket af stormen.

- 20 tog har lidt skade af væltede træer og grene, og det kan give ændringer i trafikken de kommende dage, mens vi udbedrer stormskaderne på togene, siger Tony Bispeskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik