DSB-brøler koster passagerer penge

Det er surt nok i sig selv at skulle have bøvl med at få annulleret en bøde, som skyldes rod fra DSB's side. Men det er endnu mere træls at få en regning på 125 kroner i administrationsgebyr for besværet.

Foto: TV 2 Lorry

Den situation er flere danskere havnet i, efter de har fået en kontrolafgift på 750 kroner af DSB - på trods af at de har betalt den helt korrekte billetpris.

Som metroxpress kunne afsløre for nylig, har en række unge rejsekort-brugere fået bøder, fordi de ikke har medbragt et fysisk WildCard i toget.Men da de har kørt på strækninger i hovedstadsområdet, hvor det slet ikke er muligt at få rabat med Wildcard, har de betalt præcis den samme pris som alle andre.

Det giver ikke mening, erkender DSB, der nu har ændret reglerne. Men for de danskere, der har fået en bøde på grund af de ulogiske regler, vanker der et administrationsgebyr på 125 kroner, hvis de vil have annulleret deres bøde, oplyser DSB til metroxpress.

»Vi har nogle omkostninger ved at eftergive de her kontrolafgifter, og jeg synes egentlig, at vi har været i vores ret til at udskrive dem, med de regler, vi har haft,« siger Christian Linnelyst, der er marketingchef hos DSB.

Pendlertalsmand Michael Randropp mener, at sagen skaber mistillid til DSB.

»Det viser, at man ikke sætter sig i kundens sted, og det er kendetegnende for det, DSB gør hele vejen igennem. Det bliver ikke længere attraktivt at bruge kollektive trafik,« siger Michael Randropp til metroxpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik