Donorbank lagt ned af henvendelser efter opslag: ”Vi er meget overvældede”

Et opslag fra Region Hovedstadens blodbank Giv Blod er blevet delt vidt og bredt på sociale medier og har haft en overvældende god effekt.

Har du været på Instagram eller Facebook de seneste dage, så er du måske stødt på et opslag med teksten ”Lageret af 0 blod er kritisk lav” og en opfordring til at donere blod.

Et opslag fra Region Hovedstadens blodbank Giv Blod er nemlig blevet delt vidt og bredt på både Facebook og Instagram.

Og det har nu haft en overvældende god effekt.

- Normalt når vi lægger et opslag på de sociale medier, så når vi ud til en rækkevidde mellem 15 - og 20.000. Det her opslag nærmer sig 500.000, siger Merle Wiborg Romose, der er kommunikationskonsulent for Giv Blod til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi er meget overvældede. På den positive måde. Vores blodbanker er blevet lagt ned, alle tiderne er blevet booket og folk, der ikke har givet blod i mange år, melder sig på banen igen, siger hun.

Artiklen fortsætter efter opslaget.

Kritisk lavt niveau

Blodbanken skrev og delte opslaget torsdag i sidste uge, da man efter en række blødningskatastrofer var begyndt at ramme en kritisk lav lagerbeholdning af blodtypen 0 i Region Hovedstaden.

Her fire dage senere ser situationen dog noget lysere ud. For hvis de tilmeldte bloddonorer møder frem til deres bookede tider, så ser det ud til, at lagerbeholdningen bliver stabiliseret.

- Vi er virkelig taknemmelige for donorernes opbakning, og nu krydser vi fingre for, at de ikke udebliver. Det er vigtigt, for at vi når i mål med at få lageret fyldt igen, forklarer Merle Wiborg Romose.

Konstant behov for donorer

Da blod kun har en vis holdbarhed, arbejder man i blodbanken hele tiden på at have blod nok på lager, men samtidig undgå, at man får for meget, så det går til spilde.

Derfor er der konstant behov for, at nogle donerer blod til brug på hospitalerne. Og der er hele tiden brug for, at nye donorer melder sig, da nogle må udgå på grund af sygdom eller alder. 

Derfor er opfordringen også klar fra Giv Blod:

- Der kommer hele tiden nye tider til, så donorer, der har mulighed for at give blod, skal kigge løbende.

- På den anden side af uge 31 har vi igen ledige tider, og vi opfordrer derfor til, at folk også booker tider på sigt, siger Merle Wiborg Romose.