DF: Kollapsede 1813-forhandlinger går ud over patienter

Det går ud over de syge og tilskadekomne borgere i Region Hovedstaden, der ringer 1813, at regionen og de praktiserende læger ikke kan blive enige om en ny model for akutordningen.

- Der er ingen tvivl om, at det er til skade for patienterne. Jeg tror, at rigtig mange af patienterne i Region Hovedstaden gerne ser, at de to parter kommer i arbejdstøjet i stedet for at stå og slå hinanden oven i hovedet, siger Kenneth Kristensen Berth til Ritzau.

- I alle andre regioner er man nået til enighed om at få koblet de praktiserende læger på akutordningen, og det bør man også få gjort i Region Hovedstaden, tilføjer han.

Region Hovedstaden og de praktiserende lægers organisation, PLO, har i flere måneder forsøgt at blive enige om en model, hvor de praktiserende læger kan deltage i akutordningen.

Ifølge Kenneth Kristensen Berth er der brug for de praktiserende lægers kompetencer på Akuttelefonen 1813.

- Almenmedicinere er jo netop uddannet i at kunne håndtere sådan en bred palet af patienter med forskellige symptomer, hvorimod mange af dem, der sidder i 1813 i dag, har alle mulige andre specialer end almen medicin.

- Det er klart, at de ikke er lige så kompetente til at besvare de henvendelser som kommer, siger han.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger i en pressemeddelelse, at hun vil indkalde partierne bag akuttelefonen til at se på nye løsninger, der kan løfte kvaliteten og styrke arbejdsmiljøet for de ansatte på 1813.

DF stod sammen med De Konservative uden for det politiske flertal, der i marts 2013 besluttede at nedlægge den daværende lægevagt og selv etablere en samlet akutordning for lægevagt og skadestue.

1. januar 2014 overtog Akuttelefonen 1813 lægevagtens opgaver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere