Designstuderende skal hjælpe kræftpatienter

Designstuderende og Rigshospitalet håber at kunne skabe bedre rammer for kræftpatienter med nye designløsninger på hospitalets kræftafdeling.

Rigshospitalet har sammen med 39 designstuderende lagt hovederne i blød for at øge livskvaliteten for kræftpatienter og deres pårørende, mens de opholder sig på hospitalet.

quote Vi har lavet det her projekt, fordi vi synes, det er vigtigt at gå sammen på tværs af videnskaber og fagligheder i forhold til at løse nogle af de udfordringer, vi har i sundshedsvæsnet.

Karin Piil, seniorforsker på kræftafdelingen på Rigshospitalet

Det har nu resulteret i en udstilling i Rigshospitalets forhal, hvor 12 helt konkrete bud på at forbedre forholdene lige nu kan ses.

 - Vi har lavet det her projekt, fordi vi synes, det er vigtigt at gå sammen på tværs af videnskaber og fagligheder i forhold til at løse nogle af de udfordringer, vi har i sundshedsvæsnet, siger Karin Piil, seniorforsker på kræftafdelingen på Rigshospitalet, til TV 2 Lorry.

De kreative løsninger, som de studerende er kommet frem til, handler i høj grad om at skabe mere plads til at føre private samtaler, da det er et faktum, at hospitalet mangler plads. Ifølge Rigshospitalet er der et stort behov for at kunne føle sig tilpas i det offentlige rum på hospitalets fællesområder for kræftpatienter og deres pårørende.

"Det Grønne"

Ved at opholde sig på Rigshospitalets kræftafdeling har de studerende iagttaget adfærdsmønstre og involveret patienterne i det omfang, det har været muligt.

En af de løsninger, man på Rigshospitalet håber at kunne få iværksat inden længe, er projektet, som kaldes "Det Grønne". 

Med en varm, grøn farve er det meningen, at tankerne ledes mod naturen, som skal være med til at skabe en rolig atmosfære for patienterne.

Karin Piil viser designforslaget, "Det Grønne", frem.
Karin Piil viser designforslaget, "Det Grønne", frem.
Foto: Amanda Dissing - TV 2 Lorry

- Det har de løst helt konkret ved at give noget mere fokus og koncentration omkring samtalen ved at afskærme de her samtaleområder, der kan være på gangene, siger Karin Piil.

I løbet af foråret vil Rigshospitalet forsøge at iværksætte nogle af løsningerne blandt andet et konkret forslag til, hvordan kræfpatienter kan inspireres til at bruge trapperne og få en smule motion under deres ophold. Motion kan nemlig mindske bivirkningerne ved kræftbehandling, og derfor handler en anden af løsningerne fra de designstuderende om at motivere patienterne til mere bevægelse.

- For os er det en stærk motivation, at vores idé kan gøre en forskel i menneskers liv, og at det ikke er design for designets skyld, siger Julia Kassandra Klibo, designstuderende og med i gruppen bag en kampagne for mere fysisk bevægelse på hospitalet. til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik