"Den ildsprudlende drage" på turné i hovedstadsområdet

Små skinnefejl på jernbanenette vil i løbet af januar forsvinde i en regn af gnister, melder Banedanmark.

Rigtig mange mennesker kører dagligt med tog og S-tog i hovedstadsområdet, og de mange togture skaber små rifler og bølger af skinnerne. Men i løbet af januar vil de mange små skinnefejl forsvinde i en regn af gnister. 

Det melder Banedanmark, der har indsat skinneslibetoget – også kaldet den ildsprudlende drage - for at sikre, at jernbanenettet kan klare de tusindvis af daglige togture i hovedstadsområdet.

Det særlige tog, der sliber togskinnernes overflade, kører nu på S-togsstrækningen fra København H til Høje Taastrup og på Øresundsbanen fra København til lufthavnen.

 
 
Foto: Peter Elmholt / Banedanmark

For ikke at genere togdriften kører slibetoget om natten, og på en nat kan slibetoget i gennemsnit nå at slibe 5-6 kilometer skinner færdigt.

- Efter at skinneslibetoget har gennemkørt en strækning, vil der være færre vibrationer i sporet fra togene. Det betyder, at der går længere tid imellem, at det er nødvendigt at justere sporet og udskifte skinner, sveller og skærver, siger Pernille Skovrup, der er vedligeholdelsesleder i Banedanmark.

Her kører skinneslibetoget i januar

Slibetoget har 32 slibesten, og når det arbejder, kører skinneslibetoget mellem 3 og 9 kilometer i timen. Toget gnistrer og støjer, når det kører gennem landskabet, og det ser nærmest ud som om, at der er gået ild i skinnerne under toget.

Den 8. og 9. januar og i perioden 11.-18. januar vil toget holde i Vigerslev. Den 10. januar vil slibetoget om dagen holde i Køge. Klargøring af toget kan give støjgener for de nærmeste naboer til banen, melder Banedanmark. 

 
 
Foto: Peter Elmholt / Banedanmark

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere