Danskere vinder van(d)vittigt mesterskab

Det danske U21-landshold i undervandsrugby har vundet guld ved de Nordiske Mesterskaber i Finland.

Danmark har hevet en flot guldmedalje hjem i en sportsgren, som ikke får så meget mediedækning.

Nemlig undervandsrugby.

Det er det danske U21-landshold, der har vundet finalen over Norge ved de Nordiske Mesterskaber i undervandsrugby i Finland.

Langt de fleste spillere på U21-landsholdet kommer fra hovedstadsområdet. Blandt andre Mikkel Olsen, der normalt træner sammen med Herlev Jernlunger.

Han kan ikke lade være med at smile, da han genser finalekampen mod Norge:

- Det er for sindssygt, det kildede bare i hele kroppen. Det er fedt, når man har set håndboldkampe og fodboldkampe og har set herrelandsholdet synge nationalsangen, at man så selv får lov til at synge nationalsangen, fortæller Mikkel Olsen, U21-landsholdspiller i undervandsrugby.

En gruppe U21-landsholdspillerne i undervandsrugby genser den afgørende finalekamp mod Norge ved de Nordiske Mesterskaber i Finland. 
En gruppe U21-landsholdspillerne i undervandsrugby genser den afgørende finalekamp mod Norge ved de Nordiske Mesterskaber i Finland. 
Foto: TV 2 Lorry

Benhårdt boldspil

Superkort forklaret gælder undervandsrugby om at få bakset bolden ned i modstanderens kurv.

Målmanden må ikke fysisk klamre sig fast til kurven, men må forsøge at ligge stille ovenpå kurven ved at baske flittigt med svømmefødderne.

Mange spillere har en baggrund som elitespillere. For selvom det ser sjovt ud, så kræver det faktisk en tårnhøj kondi at spille boldspil under vand.

- Der er så meget power i, og der er så meget intervaltræning i det også. Når du kommer op, kan du virkelig mærke, at du har arbejdet hårdt for det.  Man kan nærmest smage blod, hver gang man kommer op på kanten, forklarer Jonathan Heiner Henriksen, der ud over at spille for U21-landsholdet også spiller for Team Nordsjælland. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere