Danske muslimer fejrer også jul

Når danske muslimer holder jul, moderniserer de traditionerne lidt, så de passer til deres egne traditioner. Og det er især familie værdierne i julen, der tiltrækker de danske muslimer.

- Flere og flere muslimer tager julen til sig, siger Yildiz Akdogan, folketingsmedlem for Socialdemokraterne og selv muslim, og fortsætter:

- De tiltrækkes af nogle af de tætte familieværdier, som der er i julen. På den måde er det en rigtig god tradition, siger hun til Søndagsavisen.

Yildiz Akdogan forklarer, at danske muslimer tager den danske jul og vender og drejer de klassiske traditioner lidt, så de passer til deres egne.

Hospitalsimam på Herlev Hospital og imam ved Dansk-Islamisk Center Naveed Baig oplever også, at muslimer tager juletraditionerne til sig.

- Nogle giver gaver til børnene. Og børnene deltager aktivt i skolens julehygge. Det er jo ikke det religiøse, som de fejrer, men hyggen og kulturen i juletraditionen,siger Naveed Baig.

Yildiz Akdogan står selv bag en julekalender på sin Facebook-side, og hun pynter også op med julepynt derhjemme.

- Jeg laver små dekorationer og lys. Det er enormt hyggeligt. Selvom min mand, Jonas, er etnisk dansker, var det faktisk mig, der tog initiativ til at købe juletræ. Det betyder også meget for min lille datter på tre år, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

loft

Anne købte lejlighed med ekstraordinært loft - nu giver hun det væk

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere