Cyklister skræmmer rovfugle

Rovfuglene lider under, at flere cyklister har fået et godt øje på de mountainbikespor, som er i skovene. Dansk Ornitolog Forening frygter for konsekvenserne.

Foto: Scanpix

Hvis man går en tur i skoven, er der stor sandsynlighed  for, at man møder en mountainbike på vejen.

- Vi kan se, at rovfuglene forsvinder i takt med øget færdsel og forstyrrelse.

Luise Ekberg, Orniolog

Ifølge Frederiksborg Amts Avis er trafikken på mountainbikesporet i Hareskoven ved København steget med 15-20% årligt. Hvis man kigger på tallene for mountainbikespor i statsskovene, ser man de samme tendenser, oplyser Miljø- og Fødevarestyrelsen.

Den stigende popularitet for sportsudgaven af jernhesten bekymrer Dansk Ornitolog Forening.

- Vi kan se, at rovfuglene forsvinder i takt med øget færdsel og forstyrrelse. (...) Tendensen har i flere år været, at skovens gæster i stigende grad kommer alt for tæt på redestederne for sky rovfugle, siger orniolog Luise Ekberg til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også SE VIDEO: Rovfugle surfer på termik

Stigende interesse

Hareskoven er en populær destination for mountainbikeryttere. Sporet er 26 kilometer langt, og en automatisk optælling viser, at 90.500 mountainbikeryttere passerede tællerne i 2016.

Selvom Dansk Ornitolog Forening frygter for, at sporene har en dyr pris, så er Miljø- og Fødevareminister, Espen Lunde Larsen (V) uening.

-  Naturen skal ikke være et lukket museum. Den skal både benyttes og beskyttes. Vi skal slå dørene op til naturen, så flere kan få glæde af naturen, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Kvindelig løber angrebet af rovfugl

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik