Coronaen har tabt pusten på hovedstadens hospitaler

Antallet af indlagte med covid-19 falder og falder, og det kan især mærkes på Region Hovedstadens hospitaler.

Det tynder efterhånden ud i antallet af patienter med covid-19 på hovedstadens hospitaler.

Lørdag morgen blev der registreret 42 coronapatienter på Region Hovedstadens hospitaler, hvilket er et fald på otte indlæggelser siden fredag og i øvrigt det laveste antal indlagte, der er målt siden efteråret.

På landsplan er antallet af indlagte med covid-19 faldet med 12 til 99 i lørdagens opgørelse. 

Dermed er der under 100 coronapatienter på landets hospitalsafdelinger for første gang siden slutningen af september.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Til sammenligning svingede antallet af indlagte på landsplan mellem 800 og 1000 i januar, da anden bølge toppede, og i Region Hovedstaden toppede antallet af indlagte med 486 den 30. december.

Det lave antal indlæggelser kan mærkes på hospitalerne. Det fortæller Kasper Karmark Iversen, professor ved Københavns Universitet og overlæge på Herlev-Gentofte Hospital.

Netop Herlev-Gentofte Hospital har lørdag kun fem coronapatienter indlagt.

- Vi ser meget få coronapatienter efterhånden på hospitalerne, siger Kasper Karmark Iversen til Ritzau.

Ser fint og stabilt ud

437 personer på landsplan er bekræftet smittet med coronavirus det seneste døgn.

De nye smittetilfælde er fundet i 163.188 PCR-test, og dermed var det 0,27 procent af prøverne, der påviste coronavirus. Det er den laveste andel siden 24. april, hvor positivprocenten ligeledes var 0,27.

- Tallene holder sig nede, som jeg egentlig også havde forventet og regnet med. Så det ser super fint og stabilt ud, siger Kasper Karmark Iversen.

Færre indlagt på intensiv

Der er lørdag også færre coronapatienter, der er indlagt på en intensivafdeling. Det er tilfældet for 20 personer, hvilket er tre færre end fredag.

11 af de 20 intensive coronapatienter er indlagt på hospitaler i Region Hovedstaden.

Amager og Hvidovre Hospital er det hospital ud af regionens i alt seks hospitaler, der har flest indlagte patienter med covid-19.

Der er registreret to nye dødsfald på landsplan blandt coronasmittede. Dermed har 2525 personer med covid-19 mistet livet i Danmark under pandemien.

Foruden de over 160.000 PCR-test er der foretaget 449.008 lyntest i Danmark det seneste døgn.

Det bliver ikke oplyst, hvor mange af dem der påviste smitte, da der er for stor usikkerhed forbundet med prøvesvaret fra en lyntest.

Ud fra dagens smittetal mener Kasper Karmark Iversen, at der er plads til den planlagte genåbning, hvor danskerne blandt andet kan droppe mundbind i en lang række sammenhænge.

- Vi kan ikke se effekten af genåbningen endnu, men de her tal gør, at jeg ikke er bekymret for, hvad der sker - heller ikke efter genåbningen, siger han til Ritzau.