Christianborg testes for allergi

Astma-Allergi Danmark var for fjerde år i træk i dag forbi Christiansborg for at prikteste politikerne - og tage en vigtig snak om allergiområdet.

Sammen med Klinik for allergi fra Gentofte Hospital prikkede Astma-Allergi Danmark i dag til landets politikere både med nål og faktuelle oplysninger om udfordringerne på allergiområdet.

quote Det har været et svigtet område i rigtigt rigtigt mange år, men også et stigende problem. Sygdommen bør få den samme behandling som alle andre.

Anne Holm Hansen, Vicedirektør, Astma-Allergi Danmark

Politikerne kunne både få lavet en priktest, men også få målt deres lungefunktion - men vigtigst af alt for forbundet var selvfølgelig at få snakket med politikerne og sat fokus på astma og allergi.

- Vi skal have sat allergien på dagsordenen, det er simpelthen rigtig vigtigt. Vi ved jo også, at sundhedsstyrelsen er kommet med flere anbefalinger, som regionerne rigtig gerne må fremskynde og få implementeret hurtigst muligt. Vi skal være sikre på, at det her bliver sat på den politiske dagsorden, siger Anne Holm Hansen, Vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Omkring 1,5 million danskere lider af den ene eller anden form for overfølelsomhedssygdomme, og det er derfor et vigtigt problem for forbundet at få sat fokus på.

En af dem der i dag blev testet på Christiansborg var Enhedslistens Maria Reumert Gjerding.

quote - Vi er nødt til at få oprustet på den her udfordring, så vi kan have bedre og flere eksperter på området. 

Maria Reumert Gjerding, Enhedslisten

- Jeg havde ikke mistanke om nogen form for allergier, men jeg var egentligt bare interesseret i at se, hvordan de her test foregår. Og så selvfølgelig få talt med fagpersonalet om stigningen af ramte og høre, hvad vi politisk kan gøre ved problemet. 

 

- Vi er nødt til at få oprustet på den her udfordring, så vi kan have bedre og flere eksperter på området. Som samfund koster det os både økonomisk, men især menneskeligt at have så mange allergiske sygdomme, siger hun.

Enhedslistens Maria Reumert Gjerding får mål sin lungefunktion på Christiansborg.
Enhedslistens Maria Reumert Gjerding får mål sin lungefunktion på Christiansborg.
Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

Det er på fjerde år, at Astma-Allergi Danmark gæster politikerne på Christiansborg. Og ifølge Anne Holm Hansen er begivenheden en god mulighed for at vende astma- og allergiområdet med landets beslutningstagere. 

- Vi møder jo politikere over hele spektret fra liste A til Å. Det gør arrangementet til en oplagt mulighed for en snak om allergiområdets udfordringer. Her fungerer dette arrangement rigtigt godt til at få en dialog i gang - også selvom vi måske ikke altid er helt enige,” siger hun.

- Generelt skal man være langt bedre til i vores samfund at arbejde med den forebyggende indsats.  Jo før man opdager symptomerne, jo hurtigere kan man få hjælp - og på den måde spare samfundet en masse. Jeg havde heldigvis ingen allergier - ikke engang over for de andre partier, lyder det grinende fra Alternativets Christian Poll, som dog også ser med stor alvor på problemet.

Alternativets Christian Poll får foretaget en priktest på Christiansborg
Alternativets Christian Poll får foretaget en priktest på Christiansborg
Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

quote Generelt skal man være langt bedre til i vores samfund at arbejde med den forebyggende indsats.  Jo før man opdager symptomerne, jo hurtigere kan man få hjælp

Christian Poll, Alternativet

Tirsdag den 2. maj kl. 15-18 har alle andre borgere  mulighed for at få målt deres lungefunktion eller få lavet en priktest. Det foregår på Højbro Plads i København, hvor Astma-Allergi Danmark rykker ind med pop-up have, allergivenlige planter, allergirådgivere og læger.

- Det har været et svigtet område i rigtigt rigtigt mange år, men også et stigende problem. Sygdommen bør få den samme behandling som alle andre, siger vicedirektør Anne Holm Hansen.

Fakta:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere