Byggekonkurs koster Greve Kommune millioner

 Entreprenørvirksomheden Brødrene A. & B. Andersen A/S' konkurs i sidste uge kommer til at koste skatteborgerne i Greve adskillige millioner kroner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.      

Baggrunden er, at det er det konkursramte byggefirma, der som totalentreprenør har stået for opførelsen af et nyt ældre- og plejecenter, Karlslunde Plejecenter.

Når der er udsigt til store tab på forholdet, skyldes det dels, at Greve Kommune har betalt mange millioner kroner for endnu ikke udført arbejde, dels at byggeriet ikke er lukket og har stået stille i godt to måneder.  
   
Prisen for byggeriet er i forhold til den kontrakt, som blev indgået i foråret 2010 på i alt 135 mio. kroner. Greve Kommune har ifølge et internt notat indtil videre betalt 83 mio. kroner til entreprenøren. Det er ifølge samme notat fra kommunens Center for Teknik og Miljø ca. 20 mio. kroner mere end der er udført arbejde for.
     
Tidligere borgmester og gruppeformand for Venstre René Milo frygter imidlertid, at den endelige pris kan bevæge sig op i nærheden af 200 mio. kroner.
    
  - Der er ingen tvivl om, at plejecentret kommer til at koste meget mere end de 135 mio. kroner, og jeg frygter virkelig, at det bliver adskillige mio. og måske op mod 200 mio. kr, siger han.
     
 Det kalder borgmester Hans Barlach (C) helt hen i vejret.
     
- Det er fri fantasi. Så galt kommer det ikke til at gå, siger borgmesteren.
     
Han ønsker dog ikke hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, hvor meget der hidtil er betalt og hvor meget der er betalt for meget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere