Bycklerne er reddet - indtil videre

Cykelentusiaster uden cykel kan stadig køre rundt på lånte hjul i København. Kommunen skifter nu de gamle bycykler ud med nye pendlercykler, der skal stå ved s-togstationerne.

Men den nye ordning gælder kun et år. Planen var ellers at pendlercyklerne skulle trille rundt i gaderne i 8 år. Det ville koste 114 mio. kr., og det har København ikke råd til. Derfor er politikerne bag budgetaftalen nu gået med til et mindre og billigere projekt på kun et år.

- Nu har vi fået lov til at hoppe med på lånt tid og i meget mindre skala. Så vi skal bruge det næste år på at finde ud af, hvordan vi gør det her, siger Ayfer Baykal, Teknik- og miljøborgmester, til DR København.

Der kommer det samme antal pendlercykler, som der var bycykler. Det er langt færre end flere partier havde håbet. Enhedslisten håber nu, at projektet kan blive en realitet i fuld skala i 2014.

- Vi havde jo selvfølgelig gerne set, at Københavns kommunes budget kunne løse problemet. Men det kunne vi ikke. Vi kunne simpelthen ikke finde pengene. Men nu er vi kommet et skridt på vejen og så må vi se, om vi kan komme endnu videre næste gang, siger han til DR København.

Projektet skal forhandles i forbindelse med budgetforhandlingerne næste efterår.

For Liberal Alliance er der én ting, der er afgørende for, om projektet skal fortsætte.

- Det er prisen. Det oprindelige forslag var, at der skulle bruges cirka 20 kroner per tur fra kommunens side på at understøtte det her projekt. Det var jo fuldstændig vanvittigt. Med det nye forslag, der er vi nede på 1,5 millioner om året, og det er til at have med at gøre. Så hvis vi kan føre det videre næste år, så er jeg sådan set frisk på det, siger Lars Berg Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance, til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere