Busselskab: ID-kontrol kan blive god forretning

For busselskabet Gråhundbus kan svensk id-kontrol blive en god forretning. Selskabet fordobler nu deres sædekapacitet.

Foto: TV 2 Lorry

De svenske myndigheders krav om id-kontrol for rejsende mellem Danmark og Sverige skaber travlhed hos det danske busselskab Gråhundbus, der har en rute mellem Malmø og København.

Faktisk forventer vognmand, Jørgen Andersen, i Gråhundbus, at id-kravet kan give flere passagerer, og samtidig ikke vil volde de store problemer for busserne.

- Vi ved ikke helt, hvad vi skal forvente. Men vi forbereder os på at sætte ledbusser ind på linje 999, så der er dobbelt så mange siddepladser som normalt, siger Jørgen Andersen til Ritzau.

Togrejsende mellem Malmø og København må fra 4. januar forvente længere rejsetid.

DSB varsler ekstra rejsetid på ti til 30 minutter, mens Gråhundbus' rejsetid formentlig vil stige med fem til ti minutter.

Helt praktisk skal rejsende til Malmø vise billedlegitimation til chaufføren, når de stiger på bussen i København.

- Hvis de har det klar ved indstigningen og ikke fumler for meget med det, så kommer det ikke til at tage længere tid at komme ind i bussen, siger Jørgen Andersen.

På den anden side af Sundet forventer vognmanden heller ikke de store problemer med id-kontrollen.

- Vi har allerede haft grænsekontrol de seneste to måneder i Sverige, hvor det svenske politi har været inde i vognene, og det har taget mindre end fem minutter per gennemkørsel, siger Jørgen Andersen.

I øjeblikket har Gråhundbus otte afgange på hverdage og tre om lørdagen, men det antal kan udvides, hvis der er behov, lyder det fra Jørgen Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik