Bud efter vagter på byggepladsen: Håndværkere plages af tyverier

Håndværkere oplever store problemer med tyveri fra byggepladser. Tyvene stjæler alt fra brændstof til værktøj og byggematerialer.

Flere firmaer i TV 2 Lorrys sendeområde føler sig udsat for en massiv mængde tyverier. Tyvene går efter stort set alt, hvad der efterlades på byggepladserne, og det koster firmaerne mange penge.

- Vi oplever, at vi har nogle store tyveriproblemer, specielt om natten og i weekenderne, siger Kim Lindquist, jord- og miljøkonsulent i AG Lagercenter i Hillerød.

quote Vi synes jo, vi havde sikret os, så godt vi kunne ved at have tingene i en aflåst container. Men nu må vi så have materialerne med i vores biler hver dag.

Tommy Nielsen, Brodals Smedie og Entreprenør

Han befinder sig på en byggeplads i Slangerup. Her fik de senest stjålet diesel til en værdi af 50.000 kroner og hjul fra en traktor til en værdi af 40.000 kroner, og det er blandt andet derfor, firmaet har valgt at installere et elektronisk overvågningssystem på pladsen.

- Vi er jo nødt til at sikre os med så gode anlæg som overhovedet muligt fra danske firmaer, som kan forstå problemet, og som leverer varen, siger Kim Lindquist.

Et udbredt problem

Og Kim Lindquist er ikke alene. I Skibby er Tommy Nielsen og hans firma Brodals Smedie og Entreprenør i gang med at opføre nye huse. Her fik de for nyligt stjålet værktøj for 140.000 kroner.

- Vi synes jo, vi havde sikret os, så godt vi kunne ved at have tingene i en aflåst container. Men nu må vi så have materialerne med i vores biler hver dag og så håbe, vi får lov at have bilerne i fred, siger han til TV 2 Lorry.

Samtidig var der også indbrud i husene, Tommy Nielsens firma arbejder i og omkring, og her forsvandt der blandt andet spritnye vaskemaskiner.

Flere vil have tyverisikring

Kim Lindquist forklarer til TV 2 Lorry, at han oplever de mange tyverier som et stigende problem, og den påstand bakkes op af Casper Wilken, der er direktør i sikkerhedsfirmaet SmartGuard:

- Byggebranchens efterspørgsel på sikring stiger og stiger. Vi vækster omkring 30 procent om året i forhold til sikring af byggepladser på midlertidige løsninger, siger han.

Systemet, de har installeret på pladsen i Slangerup, involverer både kameraer, sensorer og højtalere. Når sensorerne registrerer bevægelse, aktiveres kameraerne, og en vagt kan fra en central give de ubudne gæster besked om, at de er set og skal forlade området. 

Siden den 11. november er den alarm aktiveret otte gange.

Hos Dansk Byggeri kender de også godt til problemerne med tyveri fra byggepladser. De forklarer, at man ikke er bekendt med det fulde omfang af tyverierne, men at man anslår, at der på landsplan stjæles byggematerialer og værktøj for 600 millioner kroner årligt. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere