Brun alarm: Børne-bæ frustrerer badegæster

Afføring og opkast kan lukke svømmebassiner i op til halvandet døgn. Derfor opfordres forældre til at holde bedre øje med de små.

Opkast og fækale uheld, også kendt som bræk og bæ, er et stort problem i de københavnske svømmehaller. Og når uheldet sker, oplever badegæsterne længere driftsstop.

quote Det er en indikator på, at forældrene ikke er opmærksomme nok. 

Lars Amelang, servicechef

Øbro-Hallen havde i sidste uge et uheld, og det havde man også i Valby Vandkulturhus, hvor det lykkedes nogle børn at sætte hele to bassiner ud af drift på kun en enkelt formiddag - til brugernes store frustration, der er kommet til tasterne på Facebook. 

 
 
Foto: Facebook / Valby Vandkulturhus

På Valby Vandkulturhus' facebookside skriver brugeren Tina Reidl Wolfsberg:

- Kan babyer ikke nøjes med at benytte babybassinet, så man undgår lort/opkast i den store pool?

Dina Kollerup, en anden badegæst, skriver:

- Øv altså. Jeg har endnu ikke benyttet mig af jeres svømmehal UDEN disse uheld.  Det er simpelthen ikke ok, der må gøres noget!! 

Og Betram William Henriette Peter gør opmærksom på, at der ikke engang er gået en uge siden sidste gang: 

- Godt, man ikke har købt adgangskort. Det er da spild af penge, skriver han på Facebooksiden, hvor også mange andre har tilkendegivet deres utilfredshed. 

Folk skal hurtigere op af vandet

Servicechef Lars Amelang fra Ejendomsdrift og Service, der fører tilsyn med Københavns Kommunes svømmehaller, understreger at problemet ikke er stigende. 

Når brugerne oplever, at flere bade lukkes i længere tid, så skyldes det en ændring i lovgivningen. 

Man har nemlig reguleret kvalitetskravene til de hygiejniske forhold i svømmebade - eksempelvis regler om recirkulering, filtrering og desinficering af vand, fortæller han. 

Han er glad for, at man har skærpet kravene, så borgerne bader i rent vand, men kan dog godt forstå frustrationerne fra vandhundene:

- Det er drøn-utilfredsstillende. Derfor overvejer vi kraftigt at have en svømme-tidsbegrænsning, for at sørge for at der ikke er så meget, der falder i vandet. Men også for at vise at vi gør noget, siger han. 

- Det er en opvejning hele tiden, men vi bliver nødt til at tage hensyn til hygiejnen i de københavnske svømmehaller.

'Hold øje med børnene'

Afhængig af uheldets omfang kan det tage op til halvandet døgn at få renset vandet i bassinet. I de mest ekstreme tilfælde, skal vandet igennem saltfiltrene op til flere gange, hvorefter filtrene skal skylles igennem, og vandet for en sikkerheds skyld skal tilsættes ekstra klor.

Og svømmehallerne mister masser af gæster hver gang, så Lars Amelang har et godt råd til forældre med børn på mellem et og fire år:

- Størstedelen af uheldene sker i de større bassiner, så det er en indikator på, at forældrene ikke er opmærksomme nok. Det bedste råd jeg kan give brugerne, er at lade barnet komme på toilettet, før barnet hopper i vandet.

Københavns Kommunes svømmehaller står bag denne hygiejne-guide:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik