Brugte én milliard på motorvej: Bilister sparer ét minut

Udvidelsen af Helsingørmotorvejen har ikke gjort det meget hurtigere for bilisterne at komme på arbejde.

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Ét enkelt minut. 

Så meget tid har bilisterne vundet efter tre års vejarbejde på Helsingørmotorvejen, når de i myldretiden kører fra Nivå til Lyngby. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag, der har set en tidsmåling fra Vejdirektoratet. 

Mens det i 2012 tog cirka 26 minutter at køre de 19 kilometer mod hovedstaden i tidsrummet mellem 7.30 og 8.00, så tog det i 2016 cirka 25 minutter. 

Læs også Smart teknik giver hurtigere trafik: Men den ødelægger asfalt

Problemet er flyttet nogle kilometer

Helsingørmotorvejen er ellers blevet udvidet fra fra fire til i alt seks spor i begge retninger over en strækning på fire kilometer, fordi man ville komme den daglige kø til livs. 

Den samlede investering lød på én milliard kroner, men noget tyder på, at man blot har flyttet problemet, skriver Frederiksborg Amts Avis:

- I princippet har man fjernet én flaskehals mellem Hørsholm S og Gammel Holte, som så har flyttet køen op til den næste flaskehals mellem Hørsholm C og Hørsholm S samt ved Lyngby C, forklarer Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet, til avisen. 

Læs også Pas på: Væltet hest skaber kø på motorvejen

Flere biler på vejen

Når der stadig er kø på vejen efter udvidelsen skyldes det dels, at der er flere biler på vejene i dag end for fire år siden, og at udvidelsen får flere bilister til at bruge motorvejen frem andre nærvedliggende veje, påpeger Andreas Egense. 

I nordgående retning på Helsingørmotorvejen er rejsetiden reduceret fra 12 til otte minutter over en strækning på 12 kilometer i eftermiddagsmyldretiden fra 16 til 16.30. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik