Brandkritik bliver skudt ned

Der bliver langet kraftigt ud fra rådhuset i Køge efter byens deltidsansatte brandmænd.

For både beredskabscheferne i kommunen, borgmester Marie Stærke (S) og vicekommunaldirektør Mogens Pejtersen er stærkt kritiske overfor de udsagn, som deltidsbrandmændene har fremlagt i DAGBLADET om kommunens brandberedskab.

Her har deltidsbrandmændene blandt andet peget på, at man udvander deltidsbrandmændenes rolle og forringer beredskabet ved at fratage dem en brandsprøjte og i stedet satser på seks mand i døgnberedskab i Lellinge.

- Det er simpelthen ikke fagligt korrekt, det som deltidsbrandmændene fremfører, siger Mogens Pejtersen, som blandt andet afviser et udsagn om, at op mod 80 procent af brandene sker i Køge By. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det er nærmere op mod 40 procent, anfører han og understreger samtidig, at der på grund af Køge Kommunes geografi er al mulig grund til at have en tankvogn med 8000 liter vand stående i døgnberedskabet i Lellinge, og at Lellinge ifølge alle beregninger er det rigtige sted til en brandstation.

Samtidig peger både beredskabschef Carl Johann Viereck og viceberedskabschef Søren Rasmussen på, at det er helt afgørende, at der er netop seks mand og dermed to røgdykkerhold i den første udrykningsbølge, som ligger i døgnberedskab og kan køre fra Lellinge efter et minut.

- Beredskabet i Køge Kommune er væsentligt bedre end de kommuner, hvor der kun er fire mand i minutberedskab, slår beredskabschef Carl Johan Vierick fast.

Mogens Pejtersen er samtidig fortørnet over, at brandmændene fremstiller det som om, at »Køge har mistet en brandsprøjte«, for det er ikke tilfældet. Fremover skal den tredje brandsprøjte nemlig bemandes med frivillige brandfolk, der dog ikke har nogen krav på responstid.

- Er det deltidsbrandmændenes kultur, der skal tilgodeses, eller er det borgeres tryghed, det handler om? Vi mener, det er borgernes tryghed, siger Mogens Pejtersen.

Borgmester Marie Stærke udtrykker forståelse for deltidsbrandmændenes situation, men hun forstår ikke kritikken.

- Vi kender deltids-brandmændenes holdning, og vi har lyttet til dem i Beredskabskommissionen, men det handler om tryghed, og der er meget stor tryghed i det beredskab, vi har i dag, siger Marie Stærke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik