Børnebiler: Flere køber bil nummer tre

Der er gang i bilsalget - mange forældre køber en bil til hjemmeboende børn.

Bilparken vokser hos flere familier i Danmark. Både bilforhandlerne og brancheorganisationen AutoBranchen Danmark bekræfter, at familier køber både bil nummer tre - og i nogle tilfælde endda også bil nummer fire - til hjemmeboende børn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ser meget, at folk køber bil nummer to eller tre til hjemmeboende børn eller hjælper med udbetalingen. Renten er lav, benzinen er billig for tiden, og bilerne kører langt på literen, så pludselig er det billigere at have en ekstra bil end at have et togkort, siger Thomas Nielsen, der er bilforhandler hos Knud Nielsen A/S i Hillerød, til Frederiksborg Amts Avis.

Han bakkes op af forhandlernes brancheorganisation AutoBranchen Danmark. 

- Det er klart en tendens, at flere og flere husstande har flere biler. Mikrobilerne koster ikke meget, og det går bedre med folks økonomi. 80 procent af personbefordringen foregår i bil i dag. Hvis folk ikke har mulighed for at komme til og fra job eller uddannelse på en måde, som hænger sammen for dem tidsmæssigt og økonomisk, så vælger de bilen, siger kommunikationschef hos AutoBranchen Danmark, Lisa Sandager Ramlow til Frederiksborg Amts Avis.

I 2015 slog bilsalget for femte år i træk ny rekord og endte på 206.760 solgte biler, hvilket svarer til en stigning på mere end otte procent sammenlignet med året før.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere