Borgmestre til kamp for letbane

Tvivl og modstridende holdninger til den kommende Letbanes endelige pris, har nu fået 11 borgmestre til at gå i fælles kamp for projektet.

Region Hovedstadens formand og borgmestrene i de 11 kommuner i samarbejdet om letbanen har sammen skrevet til Folketingets Transport- og Bygningsudvalget.

Det gør de som svar på, at der er sået tvivl om økonomien i letbanen.

Se også: Politisk tvivl om letbane-projektet 

Det er blandt andet den lokalelokal ingeniør, Torben Pedersen, der mener, at det vil alvorlig fejl at sætte letbanen omkring København på skinner.

Han spår, at prisen på letbanen kan blive det dobbelte af de fire milliarder, politikerne i første omgang har fået af vide.

Ingeniøren har i årevis gransket politiske dagsordener, bilag og offentligt tilgængelige papirer om letbanen, og han leder også en underskriftsindsamling i Virum mod letbanen.

Torben Pedersen er den anonyme kilde, der i den seneste tid har fået flere politikere til at begynde at stille indgående spørgsmål til hele letbane-projektets økonomi. 

Men nu har borgmestrene fået nok af talkampen.

Region Hovedstadens formand og borgmestrene i de 11 kommuner i samarbejdet om letbanen har sammen skrevet til Folketingets Transport- og Bygningsudvalget.

LÆS OGSÅ:  Anonym kilde står frem: Letbanen kan blive dobbelt så dyr

- Vi synes, det er vigtigt at forklare det med økonomien. Fordi den er faktisk blevet gennemgået. Og den er blevet kvalitetssikret, også af eksterne rådgivere. Det er ikke bare noget, vi selv sidder og kigger på og siger, det ser meget fornuftigt ud, siger Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst, Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry og forsætter:

- Der er jo ingen, der er interesseret i at starter med et underbudgetteret projekt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere