Borgmestre: Ny køreplan er dårlig for pendlere

Tre borgmestre fra hovedstadsområdet beder i fællesskab transportminister Hans Christian Schmidt om at genvurdere DSB's nye køreplan.

00:20

Foto: TV2/Lorry

1 af 2

Opdateret mandag klokken 17.40.

Færre togafgange i det nye år til stationer i Roskilde, Køge og Høje-Taastrup får nu kommunernes borgmestre til i fællesskab at opfordre transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at genvurdere DSB's nye køreplan for 2016.

I et åbent brev til ministeren skriver de tre borgmestre, at den nye plan vil betyde færre togafgange på Viby, Gadstrup, Borup og Hedehusene stationer i Køge, Roskilde og Høje-Taastrup kommuner.

- Man har jo ikke meget glæde af et tog, man kan kigge længselsfuldt efter, mens det kører forbi, siger Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Konkret betyder det otte færre stop i hverdage på stationerne Viby og Borup. Det svarer til 10% mindre togdrift.

Samtidig udgår en række tidlige og sene afgange på hverdage og i weekenden, mens andre togafgange får ændret destination og således ikke længere kører over Valby Station men over Ny Ellebjerg Station til Københavns Hovedbanegård.

DSB rullede den 13. december den nye køreplan ud for togtrafikken 2016.

Planen skulle på landsplan give køreplanen en række forbedringer i form af mere symmetri, rejsetidsforbedringer og mere stabilitet i driften.

Joy Mogensen, Flemming Christensen og Michael Ziegler, der er borgmestre i henholdsvis Roskilde, Køge og Høje-Taastrup kommuner skriver til ministeren, at den nye køreplan gør det vanskeligere for kommunernes mange pendlere at komme til og fra arbejde.

De tre borgmestre inviterer derfor nu ministeren til en drøftelse af køreplanen på Viby Station.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik