Borgmestre i slagsmål om brandvæsen

Helsingør Kommune truer med at forlade Nordsjællands Brandvæsen. Tikøb Brandstation er stridens kerne.

Foto: TV 2 Lorry

Helsingør Kommune truer nu med at forlade Nordsjællands Brandvæsen til fordel for Frederiksborg Brand og Redning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge avisen er Helsingørs konservative borgmester Benedikte Kiær i mere eller mindre åben strid med de fire andre nordsjællandske borgmestre bag det nye fælles beredskab i Nordsjællands Brandvæsen samt med beredskabschefen.

Sagen handler først og fremmest om fremtiden for Tikøb Brandstation, som Byrådet i Helsingør ønsker skal bevares.

Helsingør Kommune har været med til at danne det fælles beredskab i Nordsjællands Brandvæsen med Fredensborg, Allerød, Hørsholm og Rudersdal Kommuner. Men nu er Helsingør Kommune i dialog med det Hillerødbaserede Frederiksborg Brand & Redning.

Det fremgår af en mailveksling, som Frederiksborg Amts Avis har fået aktindsigt i. Mailudvekslingen er mellem Helsingør Kommunes kommunaldirektør Stine Johansen og de øvrige kommunaldirektører i kommunerne bag Nordsjællands Brandvæsen.

Det bliver altså overvejet, om Helsingør Kommune skal indgå i et beredskabssamarbejde, der rent geografisk ligger på den anden side af nabokommunen Fredensborg.

Det fremgår af selv samme mail, at kommunen forventer at tage stilling til et sådant eventuel nyt samarbejde på Byrådets møde 30. november.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har et flertal i Beredskabskommissionen, som består af borgmestrene fra de fem kommuner, i grove træk stillet Helsingør Kommune overfor to valg: Enten bliver Tikøb Brandstation nedlagt eller også skal Helsingør Kommune selv betale en million kroner om året for at beholde stationen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik