Borgmester imod luftledninger på letbanen

Vallensbæks borgmester vil ikke have luftledninger, når letbanen åbner.

02:43

1 af 2

Letbanen mellem Lundtofte og Ishøj åbner i 2021, men beslutningen om, at letbanen skal køre på luftledninger falder ikke i god jord i Vallensbæk.

- Jeg synes det æstetisk vil ødelægge bybilledet. Specielt når man har brugt så mange penge på at fjerne højspændingsledningerne fra lysmasterne. Så synes jeg det er at gå to skridt tilbage og det er rigtigt ærgerligt, siger Vallensbæks konservative borgmester Henrik Rasmussen.

Men beslutningen er truffet. Letbanestrækningen bliver med køreledninger frit hængende over banen. Det siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst.

- Sådan som det nu ser ud med ledninger, det må vi tage med. Det er en del af den teknologi vi har i øjeblikket, slår Karin Søjberg Holst fast.

Henrik Rasmussen ønsker, at man udvikler en teknologi, hvor strømmen bliver lagt i skinner eller jorden.

 

- Det er klart, det er muligt at lave et alternativ med en tredje skinne, så strømmen kommer nedefra, men ikke i Danmark hvor der er sne og is og salt, vurderer Patrik Mortensen, projektdirektør i Hovedstadens Letbane.

Men den køber Vallensbæk-borgmesteren ikke.

- Engang imellem må politikerne stå skulder ved skulder om at lave noget risikovilligt, hvis vi tror, vi kan være first movers. siger Henrik Rasmussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik