Borgere vil selv betale for vejbump

Det er ikke noget særsyn, at borgere i Roskilde Kommune selv vil betale for forbedringer på vejene i deres kvarter i stedet for at vente på, at kommunen finder penge til det.

Foto: Lorry

Mindst tre forskellige lokalgrupper har henvendt sig til Roskilde Kommune og bedt om at få lov til at etablere trafik- eller hastighedsdæmpende foranstaltninger for egen regning.

Det drejer sig ifølge DAGBLADET Roskilde om Herringløse, der har arbejdet på projektet længe, og senest Veddelev og Sankt Jørgensbjerg, hvor der er ønsker om at lægge en dæmper på gennemkørende trafik i de gamle bydele.

- Vi kan fornemme, der kommer mere af den slags. De steder, hvor der er lidt flere penge mellem hænderne end andre steder, er der en større villighed til selv at betale, siger Ivan Hyllested Pedersen, vejchef i Roskilde Kommune, til DAGBLADET Roskilde.

Indtil videre har kommunen ikke taget imod nogle af tilbuddene om privat finansiering af vejforbedringer.

- Principielt har vi ikke noget imod det. Hvis det ikke påfører andre skatteborgere udgifter, kan jeg ikke se problemet i det. Vi skal bare sikre os, at vi også har pengene til den afledte drift af de anlæg, som beboerne vil stille op, for ellers får vi nogle vejanlæg, der står og forfalder. Når vi selv sætter anlæg på budgettet, følger der automatisk penge med til driften de kommende år. Og så skal vi tage hensyn til f.eks. busserne, siger Ivan Hyllested Pedersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik