Borgere i Region Hovedstaden er gladest for aktier

Københavnerne og nordsjællænderne er dem, der gladest for aktier i hele landet, viser ny undersøgelse.

Når der skal spares penge op, foregår det gennem aktier for mange borgere i Region Hovedstaden.

Ifølge en ny repræsentativ undersøgelse blandt mere end 2100 danskere, som pensionsselskabet PFA har lavet sammen med Epinion, er københavnerne og nordsjællænderne således dem, der gladest for aktier i hele landet.

I Region Hovedstaden angiver 32 procent af dem, der sparer op i frie midler, at de har aktier, hvilket er lidt højere end de i gennemsnit 30 procent på landsplan og en væsentlig forskel fra de 27 procent hos naboerne i Region Sjælland. 

Er mere risikovillige

At borgerne i Region Hovedstaden er mere risikolystne med deres private opsparing, hænger blandt andet sammen med de typer af mennesker, der bor i regionen, forklarer Carsten Holdum, forbrugerøkonom hos PFA.

- Der bor en høj andel selvkørende og uafhængige, der godt selv kan lide at sætte sig dybt ind i ting og tage stilling, og ofte også er villige til at tage en risiko, når de sparer op. En stor del, men ikke alle i regionen bor i eller lidt uden for København, og vi ved, at der er noget særligt omkring storbyer og folks risikomentalitet – her vil man gerne tage en chance mod et større forventet udbytte på den lange bane. Både med økonomi og i andre af livets forhold, siger Carsten Holdum.

I undersøgelsen fra PFA angiver 52 procent af borgerne i Region Hovedstaden – mod 48 procent på landsplan – at de er villige til at tage en høj eller moderat risiko med deres opsparing.

Ser lyst på fremtiden

At flere af hovedstadsregionens borgere har lyst til at investere deres opsparing skal måske ses i lyset af, at 42 procent i høj eller meget høj grad ser lyst på deres økonomiske fremtid og deres lyst til at investere. Det er ligeledes over landsgennemsnittet.  

Ifølge Carsten Holdum betyder det meget for folks investeringslyst, at de har sikker grund under fødderne i form af en solid økonomi med en god lønindkomst og måske også noget friværdi i boligen.

- Her ved vi jo, at mange arbejdspladser typisk samler sig om de største byer, og det er også her, at man finder en del af de højtbetalte jobs. Ydermere har vi jo i hovedstadsområdet og nord for København set nogle store værdistigninger på fast ejendom. De faktorer gør, at relativt flere omkring store byer som København føler og faktuelt har et økonomisk råderum, og så er det attraktivt for mange at investere nogle af de penge i for eksempel aktier eller andre værdipapirer, hvor man historisk set har mulighed for at få en bedre forrentning end de nul procent mange får i banken, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere