Boligfesten fortsætter i hovedstadsområdet

Boligsalget i hovedstadsområdet er i årets første to måneder steget med 10 procent i forhold til samme periode sidste år.

Hvis du har benyttet påsken til at købe dit nye hjem, så er du langt fra alene.

Der er fortsat optimisme blandt boligkøberne i hovedstadsområdet, og det har fået antallet af solgte boliger til at fortsætte med at stige i 2017. Det skriver DR P4 København.

Boligsalget er således steget med ti procent i årets to første måneder sammenlignet med samme periode sidste år, viser tal fra Boligsiden.dk.

- Det vi ser lige nu, er en positiv spiral, hvor mange ønsker at købe, og mange har noget, de vil af med, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, til DR P4 København.

Øget optimisme er forklaringen

Ifølge lektor og boligøkonom fra Syddansk Universitet, Morten Skak, så skyldes den positive udvikling, at der generelt set er en øget økonomisk optimisme.

- Vi har haft faldende arbejdsløshed i nogen tid. Og den stigende beskæftigelse giver en tryghed privat, hvor forbruget er steget. Og det er naturligt, at vores lyst til at købe hus i sådanne perioder også stiger, forklarer han.

quote Der er større aktivitet, flere fremvisninger, mere salg. Også i nogle af de områder, hvor man ikke har været vant til mange handler, er der kommet flere

Troels Theill Eriksen, cheføkomom, Dansk Ejendomsmæglerforening

Den positive stigning har de også bemærket hos Dansk Ejendomsmæglerforening, hvor ejendomsmæglerne har fået mere travlt.

- Der er større aktivitet, flere fremvisninger, mere salg. Også i nogle af de områder, hvor man ikke har været vant til mange handler, er der kommet flere, siger cheføkonom Troels Theill Eriksen til DR P4 København.

Resten af landet er også med

Og netop at der bliver købt flere boliger uden for København, er en ny tendens, som man er begyndt at se i boligopsvinget, fortæller boligøkonom Morten Skak:

- Starten af denne periode med stigende boligsalg begyndte i København og Nordsjælland, men på det seneste ser vi, at resten af landet også er kommet med.

Det samme genkender Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

- De gode tendenser, vi ser lige nu, gælder ikke kun København, men også i omegnen og i de mindre byer, hvor salget spreder, siger hun.

Siden 2010 er boligsalget steget med 70 procent på landsplan.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

20180802-143300-2-1920x1333we

Genåbning giver affald: "Vi har brug for jeres hjælp"

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere