Boligejere i hovedstadsområdet rammes af ny boligskat

På sigt kan de nye boligskatter dog føre til lavere boligpriser, vurderer en boligøkonom.

Der er både godt og dårligt nyt for boligejerne i hovedstadsområdet i regeringens udspil til et nyt boligskattesystem.

Det er netop i hovedstadsområdet, at boligejerne med de største boliglån bor, og særligt de nye boligejere, som har store fastforrentede lån, vil kunne mærke at rentefradraget beskæres. Det spiller en væsentlig rolle i økonomien for nye boligejere.

Men der er samtidig godt nyt i regeringens udspil, pointerer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea.

- Det reducerede rentefradrag vil kunne mærkes rigtig meget i de dyre postnumre i hovedstadsområdet som eksempelvis Frederiksberg, men man ender formentlig alligevel med at få lavere regning, end man ellers ville have fået, siger hun til TV 2 Lorry.

Regeringen lægger nemlig også op til at fastfryse grundskylden i 2018 og 2019 – og ikke bare i 2017. Dermed kan boligejerne i hovedstadsområdet se frem til en lavere grundskyldsbillet.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann kan de nye ændringer i boligskatten betyde, at priserne bliver lavere.

- Når kommende boligejere får at vide i banken, at de får større udgifter, betyder det, at de ikke vil kunne låne lige så store beløb. Det vil være med til at trykke boligpriserne ned, siger hun – og tager dog et forbehold:

- Om det så rent faktisk kommer til at ske, kan man ikke sige klart på nuværende tidspunkt, fordi boligpriserne også bestemmes af meget andet end rentefradrag og boligskat. Der kan være kommet mere gang i økonomien, flere i beskæftigelse og øget tilflytning til de store byer, som kan trække priserne op, siger hun.

Forslaget er i første omgang skidt nyt for førstegangskøberne.

- Til at begynde med vil de få det sværere på boligmarkedet, fordi de ikke kan låne helt så stort et beløb, men efterhånden som efterspørgslen efter de dyre boliger vil falde, vil priserne blive lavere, og markedet vil blive stabiliseret. Det vil betyde, at de ældre boligejere bliver ramt, fordi de så ikke vil kunne sælge til samme pris, siger Lise Nytoft Bergmann.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

nye biler bilforhandler

Her bruger familier flest penge på nye biler – og her bruger de færrest

Strøget i København

Oversigt: Her er butikkerne og kulturen, der åbner mandag

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere