Boligbranchen frygter ny prisboble i København

Markedet for ejerlejligheder i København er rødglødende, og det er ikke sundt på langt sigt, mener branchen.

De københavnske ejerlejligheder bliver så hurtigt solgt og til så høje priser, at det vækker bekymring hos flere eksperter. Fra juni 2012 til juni i år er priserne steget 17,8 procent, viser Homes og Danske Banks prisindeks ifølge Jyllands-Posten.

- Tocifrede stigninger er uholdbare. Den slags kan bane vej for spekulanter, som går efter en hurtig gevinst, siger boligekspert Morten Skak fra Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

 

Også ejendomsmæglerne stemmer i:

 

- Markedet i København er ekstremt hot. Som ejendomsmæglere er vi naturligvis interesserede i at sælge så mange lejligheder som muligt, men ikke i en ny prisboble, siger kommunikationschef Jan Nordmann fra EDC til Jyllands-Posten.

 

- Derfor håber vi, at priserne finder et naturligt leje, tilføjer han.

 

Hos ejendomsmæglerkæden Home har man ikke set en lignende vækst i priserne siden september 2006 - altså før krisen, lyder det.

 

Én ting er dog væsentligt anderledes end i 2006: Udbuddet er historisk lavt. Kun 1500 lejligheder er til salg i København.

Priserne på ejerlejligheder i København er steget 12 måneder i træk, og kvadratmeterprisen i Københavns centrum ligger nu ifølge BRFkredit på 31.955 kroner. Den hidtidige rekord på cirka 38.000 kroner per kvadratmeter blev sat før finanskrisen.

 

Samtidig kan priserne stige endnu mere, når sæsonen for forældrekøb går i gang, når de unge 30. juli får at vide, hvilken uddannelse og dermed i hvilken by de skal læse, skriver Jyllands-Posten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere