Boligbøvl: Ejerlejligheder til salg hober sig op i hovedstaden

Mere end hver tredje har svært ved at få solgt sin ejerlejlighed i Region Hovedstaden.

Det går knapt så rask som sidste år, når det kommer til salg af ejerlejligheder i hovedstadsområdet.

Antallet af ejerlejligheder til salg i Region Hovedstaden er steget med 37 procent siden sidste år.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk

Ophobningen af ejerlejligheder gør at der kamp om køberne, og derfor skal sælgerne være parate til at sænke prisen, hvis de vil hurtigt af med deres lejlighed. Det større udbud har dog ikke ført til faldende priser generelt.

Antallet af ejerlejligheder til salg i hovedstaden er kraftigt stigende.

Store lejligheder ligger længere

Det er især de større og dyrere ejerlejligheder, der får lov at ligge til salg et stykke tid, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationschef for Boligsiden.dk til TV 2 Lorry:

- Hvis vi dykker ned i tallene, så kan vi se, at det især er de store lejligheder på mellem 90 og 120 kvadratmeter, som der er kommet mange flere af. Det er jo naturligt nok, at hvis man som køber skal give 4 eller 4,5 millioner for en lejlighed, så vender man også blikket uden for København.

Skrappere låneregler filtrerer købere fra

Selvom priserne stort set er det samme som sidste år, så er det blevet svære for boligkøbere at låne penge til en ny bolig.

Ifølge boligøkonomen er årsagen til det stigende udbud blandt andet indførelsen af mere restriktive låneforhold for boligkøberne i hovedstaden, der blev indført for at en mere ansvarlig balance mellem gæld og værdier ved udlån.

Det har reduceret gruppen af potentielle købere i et marked, hvor priserne er ekstremt høje, forklarer Birgit Daetz:

- Lånestramningerne har været som en bremse for prisudviklingen på trods af en periode med lav rente, der ellers tilskynder til at købe. Det gælder særligt på det københavnske lejlighedsmarked, hvor kvadratmeterprisen nu ligger knap tusind kroner under niveauet i forsommeren, siger hun.

Ejerlejligheder til salg per start marts