Blodmangel i hele Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har på det seneste været nødsaget til at købe blod fra de andre regioner, fordi man selv er i stor mangel.

Optimalt set ville alle hylder være fyldte med blodposer til alle de patienter, der har brug for at få tilfært ekstra blod, men sådan er virkeligheden desværre ikke i Region Hovedstaden.

- Der er halvtomt på hylderne, og det er selvfølgelig ikke så godt. Vi så gerne, at hylderne var bugnende fulde, Charlotte Elholm, ledende bioanalytiker i Blodbanken på Hvidovre Hospital.

quote Vores beholdning er meget lav for tiden, og vi vil meget gerne have fyldt op. Flere af vores hylder er helt tomme, og sådan skal det altså helst ikke se ud. 

Charlotte Elholm, ledende bioanalytiker, Blodbanken, Hvidovre Hospital

Charlotte Elholm kan ikke med sikkerhed sige, om det er et akut problem, men blodbanken tager situationen meget alvorligt. På det seneste har de været nødsaget til at købe blod til Region Hovedstaden fra de andre regioner, da man ikke selv har nok til patienterne i hovedstaden. 

- Det er faktisk i hele Region Hovedstaden, at vi mangler donorer. Lige fra Hillerød til Frederikssund og fra Gentofte til Rigshospitalet er i mangel på dononer, siger Charlotte Elholm.

Hun forventer, at Regionen i år skal foretage i alt 95.000 tapninger, og da man ikke længere kan donere blod, når man fylder 67 er, er der behov for, at nye melder sig til med det samme.

- Hvis man er på arbejde og ikke har mulighed for at komme indenfor de normale åbningstidspunkter fra 8-16 har vi også åbent tirsdag og onsdag aften her hos os. I resten af regionen er der også altid åbent mindst en enkelt dag om ugen.

Som bloddonor kan man max give blod en gang hver tredje måned, og dermed højest fire gange om året - men der stadig stor brug for donationerne.

quote Patienterne har brug for blod. Det gælder både til dem, der har været udsat for et trafikuheld, men også til hjertepatienter og kræftpatienter. Også til de gravide, som ved et akut kejsersnit har brug for blod. Her på Hvidovre har vi jo Danmarks største fødeafdeling.

Charlotte Elholm, ledende bioanalytiker, Blodbanken, Hvidovre Hospital

- Vores beholdning er meget lav for tiden, og vi vil meget gerne have fyldt op. Flere af vores hylder er helt tomme, og sådan skal det altså helst ikke se ud, siger Charlotte Elholm.

- Patienterne har brug for blod. Det gælder både til dem, der har været udsat for et trafikuheld, men også til hjertepatienter og kræftpatienter. Også til de gravide, som ved et akut kejsersnit har brug for blod. Her på Hvidovre har vi jo Danmarks største fødeafdeling.

På Hvidovre Hospital vurderer man, at Regionen pt. mangler 8-10.000 nye dononer, som man forsøger at værge gennem en ny kampagne.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere