Bispebjerg kan få ny fødeafdeling

Politikerne i Region Hovedstaden overvejer en ekstra fødeafdeling - som meget vel kan komme til at ligge på Bispebjerg.

00:25

Video: TV 2 Lorry

Meget tyder på, at Bispebjerg Hospital i København nu får sin egen fødeklinik. Som det er i dag, er der ikke fødegang på hospitalet. 
  
Regionsrådet i Region Hovedstaden er nemlig nu enig om, at sætte fokus på områet for fødsler. Det sker i lyset af at vi bliver flere indbyggere her i Hovedstadsområdet. I løbet af de næste ti år forventer Region Hovedstaden, at fødselstallet stiger med hele ti procent frem mod 2020. 

- Vi er desværre meget pressede på vores fødeafdelinger i regionen, og det er et emne, som optager mig meget. Derfor er jeg glad for, at vi nu sætter gang i et arbejde med at kigge på, hvilke redskaber vi har for at løse situationen. Vi skal og vil være i stand til at tilbyde de fødende i regionen et godt og trygt tilbud, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Soc.dem., i en pressemeddelelse. 

Læs også Region Hovedstaden: Gravide kvinder sendes mellem fødesteder

Presset tages af Hvidvore

Når netop Bispebjerg Hospital er oplagt til at huse en ny fødeafdeling skyldes det, at det i dag er det eneste hospital i regionen, der har en akutmodtagelse, men ingen fødeklinik. Samtidig er der en stor stigning i fødselstallet i København. 

En ny fødeafdeling på Bispebjerg vil blandt andet tage presset af Danmarks største fødeafdeling, som ligger på Hvidovre Hospital. Her forventes 8.000 kvinder at føde i 2020.  En ekstra fødeafdeling vil ifølge Region Hovedstaden også betyde, at flere kvinder kan få et sammenhængende patientforløb. 

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen understreger dog, at beslutningen ikke er truffet endnu. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik