Billig mad før lukketid er et hit

Der er rift om madresterne. En dansk app, der skal forhindre madspild, har nu 180.000 brugere i hovedstadsområdet og en million på verdensplan.

Hver dag efter lukketid smider restauranter en masse mad direkte i skraldespanden. Det er den slags madspild, som appen Too Good To Go bekæmper. Via appen kan man finde restauranter, cafeer og bagere i nærområdet, der sælger deres overskudsmad til en brøkdel af prisen.

quote Bagere og sushi-restauranter har super meget mad til overs, som bare bliver smidt ud, og det er jo ærgerligt - både for restauranten og for miljøet.

Klaus Pedersen, der er marketingsansvarlig for Too Good To Go

Det var fem unge iværksættere, der fik ideen i 2015 og lancerede Too Good To Go i 2016.

 - Vi var en flok drenge, der satte os sammen for at arbejde på idéen, og så fandt vi hurtigt ud af, at blandt andet bagere og sushi-restauranter har super meget mad til overs, som bare bliver smidt ud, og det er jo ærgerligt - både for restauranten og for miljøet, siger Klaus Pedersen, der er marketingsansvarlig for Too Good To Go.

Madbudget på 500 kroner

Konceptet er vokset hurtigt. I hovedstadsområdet er der i dag cirka 180.000 brugere til 199 forretninger. En af brugerne er Morten Olesen fra Vesterbro:

- Så har jeg til frokost. Noget af det gemmer jeg til aftensmad, og resten kommer på en tallerken med noget film på og så i køleskabet, og så er der mad til et par dage, fortæller han.

Morten Olesen har et madbudget på 500 kroner. Men det kan sagtens lade sig gøre, når man er superbruger af Too Good To Go. Her koster maden typisk mellem 20 og 40 kroner og skal hentes lige inden lukketid.

Der kan hurtigt blive udsolgt

De fleste steder, får man udleveret en boks, og så fylder man den så meget, som man har lyst til.   

- Det fede er, at man kan jo ligeså godt fylde den op, for ellers bliver det smidt ud jo, siger Morten Olesen.

Folkene bag Too Good To Go arbejder løbende på at få flere forretninger til at melde sig ind i kampen mod madspild. Appen er populær, og der kan hurtigt blive udsolgt - især i København. 

Appen er gratis, og Too Good To Go har også indtaget England, Norge, Tyskland, Frankrig, Schweiz, Østrig og USA.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

nye biler bilforhandler

Her bruger familier flest penge på nye biler – og her bruger de færrest

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere