Bilister blæser på mobilkampagne

Uopmærksomhed dræber i trafikken.

Sidste år var uopmærksomhed skyld i 98 ud af 255 trafikdrab. Det viser en analyse foretaget af Vejdirektoratet. Rådet for Sikker Trafik har derfor fra den 29. september til den 20. oktober kørt kampagnen »Kør bil, når du kører bil«, men problemet ser ud til at fortsætte. I sidste uge var Nordsjællands Politi ude på 64 kontroller, hvilket førte til 635 trafiksager. Heraf var der 230 bilister, der fik en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens de kørte.

- Vi oplever desværre, at mange bilister laver alt muligt, mens de kører. Vi kan straffe dem for at tale i mobiltelefon eller sidde og sms'e, men folk sidder også og drikker kaffe, spiser wienerbrød, lægger makeup eller barberer sig. Det giver ikke bøder, men straffen kan blive betydeligt hårdere, hvis man kører en anden ned på grund af uopmærksomhed, siger den operative leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling, Jan Perfeldt.
Til de seneste sager fra Nordsjælland siger direktør for Rådet for Sikker Trafik Anders Rosbo:

- 98 dræbte i trafikken på grund af uopmærksomhed og 230 sager for at tale i håndholdt mobiltelefon på bare en uge. Det viser, hvor stort og hvor alvorligt problemet er. Det er også derfor, at vi har lavet kampagnen »Kør bil, når du kører bil«, som vi kommer til at gentage igen og igen. For problemerne løses ikke på tre uger med en enkelt kampagne. Budskabet om at »uopmærksomhed er en dræber« skal gentages mange gange, men vi tror til gengæld så også på, at vi trænger igennem til den pæne del af bilisterne ved vores kommunikation. Opmærksomhed er det område, vi nu bruger flest ressourcer på, siger Anders Rosbo.

Kører du 80 kilometer i timen og bruger bare fire sekunder på at kigge på telefonen, svarer det til at køre hele 89 meter i blinde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere