Besparelser på psykiatrisk akutberedskab droppes

På et møde i budgetforligskredsen har Region Hovedstaden mandag besluttet ikke at reducere det psykiatriske akutberedskab alligevel.

Beslutningen om at spare på det psykiatriske akutberedskab i region Hovedstaden er blevet trukket tilbage.

Det betyder, at det nuværende beredskabsniveau vil blive fastholdt.

Der var ellers lagt op til, at akutberedskabet kun skulle være åbent i weekenden. Det vedtog budgetforligskredsen med budgettet for Region Hovedstaden i 2017.

quote Det har ikke været nemt at finde de ca. to millioner kroner, som det koster, men det er heldigvis lykkedes

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand

Her ville man reducere det psykiatriske akutberedskab, så det ikke længere skulle være til rådighed fire hverdage fra klokken 16.00-08.00. 

Men de planer er droppet nu. På et møde i budgetforligskredsen mandag den 24. oktober er beslutningen trukket tilbage, så det psykiatriske akutberedskab vil køre som hidtil. 

Interesseorganisationer, læger og pårørende har kæmpet mod besparelserne på det psykiatriske akutberedskab. Jarl Feyling fortæller her, hvordan akutberedskabet gav ham en tryggere barndom. 

Det skyldes blandt andet, at der er kommet ny viden på bordet i forhold til det psykiatriske akutberedskabs opgaver siden budgettet blev vedtaget, særligt at beredskabet også betjener de psykiatriske bosteder.

- Jeg er glad for, at vi i enighed kan rulle den her besparelse tilbage, for det psykiatriske akutberedskab hjælper mennesker med et stort behov. Det har ikke været nemt at finde de ca. to millioner kroner, som det koster, men det er heldigvis lykkedes, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

For at finansiere tilbagetrækningen af besparelsen er der reserveret midler i puljen 'et sammenhængende sundhedsvæsen', som er en tværsektoriel indsats.

Dog afventes 4. økonomirapport for 2016 i håb om, at pengene kan findes der. Hvis det er tilfældet, vil der blive taget stilling til, om de reserverede midler i puljen 'et sammenhængende sundhedsvæsen' skal frigives igen.

det Psykiatrisk Akutberedskab

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere