Beredskabsstyrelsen opruster på grund af stormvarsel

Ekstra vagthold sættes ind på Beredskabsstyrelsens centre i hele landet. Også frivillige står parat.

Beredskabsstyrelsen øger sit beredskab på grund af mandagens stormvarsel fra DMI med udsigt til vindstød af orkanstyrke. Ekstra 65 mand sættes ind, og der er ekstra vagthold på alle styrelsens centre. Desuden står frivillige parat til at blive sat ind. Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Beredskabsstyrelsens mandskab og materiel kan eksempelvis sættes ind ved oversvømmelser, eller hvis væltede træer skal fjernes.

De ekstra vagthold, der skal forstærke det normale beredskab, vil være klar fra middagstid.

Der indkaldes 14 mand ekstra på hvert af styrelsens beredskabscentre i Jylland og på Sjælland, samt ni ekstra mand på centret på Bornholm.

Desuden sættes 30 mand på hvert center på tilkaldevagt, ligesom frivillige bliver bedt om at holde sig klar til at komme på vagt.

Stormen, der er på vej ind over Danmark, ventes fra middagstid at forstyrre trafikken over Storebælt.

Allerede fra klokken 11 ventes et vindvarsel, der fraråder kørsel for høje, lette køretøjer, og mellem klokken 16 og 20 ventes Storebæltsbroen helt lukket, fordi vindstyrken i det tidsrum kan nå over stormstyrke på 25 meter per sekund.

I den situation venter Øresundsbroen også at lukke. Allerede mandag middag var hastigheden over broen nedsat til 70 kilometer i timen.

I Esbjerg advarer politiet mod højvande på op til tre meter. Derfor opfordres bilister til at fjerne deres biler fra området ved Fanø-færgen i Esbjerg og i Nordby på Fanø.

Beredskabsstyrelsen advarer imod løsrevne tagsten og grene, hvis stormen bliver så kraftig, som DMI forudser. Væltede træer kan spærre trafikken, advarer styrelsen, der opfordrer folk til at lytte, hvis politiet fraråder unødig kørsel.

For at forebygge skader råder styrelsen til at fjerne eller tøjre løse genstande, så som trampoliner.

Desuden opfordres befolkningen til at tjekke vejrudsigten og til at sørge for, at computere og mobiltelefoner er opladet. Desuden er det godt at have lommelygte eller stearinlys klar, hvis strømmen skulle gå.