Beredskabet i Danmark er hævet

Rigspolitiet har valgt at hæve det nuværende beredskab fra "forhøjet" til "markant forhøjet". Beslutningen er taget tirsdag aften i kølvandet på terrorangrebet i Paris, hvor 129 mennesker mistede livet.

Beredskabet i Danmark er inddelt i fem niveauer, hvoraf det daglige beredskab er første niveau: Dagligt beredskab, Let forhøjet beredskab, Forhøjet beredskab, Markant forhøjet beredskab og Fuldt etableret beredskab. Det er Rigspolitiet, har valgt at hæve det nuværende beredskab til det næsthøjeste niveau. Det bekræfter vagtchef ved Nordsjællands Politi, Michael Gammel overfor TV 2.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er valget truffet, fordi Rigspolitiet har vurderet, at der efter angrebet i Paris er en øget risiko for terror i Danmark. Avisen skriver dog, at beslutningen ikke er baseret på en konkret trussel om terror. Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Thomas Kristensen, siger til TV 2, at man ikke har nogle kommentarer.

"Markant forhøjet beredskab" indebærer følgende:

- Ledelse og nøglepersoner i relevante myndigheder indkaldes og iværksætter foranstaltninger, der kan afværge eller begrænse omfanget af skader som følge af den aktuelle situation.

- Der indkaldes de fornødne indsatsstyrker.

- Der træffes beslutning om, hvorledes den samlede indsats skal gennemføres, herunder koordinationen mellem de involverede myndigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik