Beredskab advarer: Øget brandfare fra næste uge

Hovedstadens Beredskab advarer mod brug af åben ild den kommende tid og opfordrer kraftigt til at alle sikkerhedsforanstaltninger overholdes.

Man skal altid være forsigtig, når man benytter sig af åben ild i naturen. Dog er der grund til ekstra forsigtighed i den kommende tid, advarer Hovedstadens Beredskab.

De henviser til, at brandfareindekset allerede i løbet af næste uge stiger fra "moderat" til "meget høj" i dele af Region Hovedstaden. Brandfare-indekset tager bl.a. udgangspunkt i DMI's vurderinger af tørke forskellige steder i landet.

Derfor opfordrer beredskabet også alle, der planlægger at lave bål, bruge ukrudtsbrænder eller andre ting, der involverer åben ild, til at sætte sig ind i, hvordan man sikrer sig mod brande, der kommer ud af kontrol. Hovedstadens Beredskab har nemlig allerede flere gange i år måtte rykke ud til brande startet af eksempelvis ukrudtsbrændere.

- De situationer, vi primært har oplevet, det er at man er lidt uforsigtig med at bruge ukrudtsbrænderen. Måske bruger man den også lidt for meget. Man skal ikke brænde ukrudtet væk, men blot give det noget varme, så planterne dør, siger Frederik Ryber, vagthavende operationschef i Hovedstadens Beredskab.

Han opfordrer til, at man planlægger sit arbejde godt ved eksempelvis at have en haveslange i nærheden, ligesom det er væsentligt at følge op på ukrudtsafbrændingen bagefter for at sikre sig, at der ikke ligger gløder og ulmer.

Han oplyser desuden, at Hovedstadens Beredskab har et øget fokus på denne type af brande, efter den varme og tørre sommer der for et par år siden førte til masser af naturbrande.

- Vi har jo forberedt os på, hvordan vi skal vandforsyne et større område, og vi har et regionalt samarbejde med de øvrige beredskaber. For vores vedkommende kan vi koordinere fra vores central, og vi har mulighed for at trække på mange forskellige ressourcer.

Beredskabet henviser til hjemmesiden brandfare.dk, som er oprettet i fællesskab af KL, Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber. Her kan man finde vejledning og gode råd til, hvordan man anvender åben ild i naturen, ligesom man kan tjekke brandfareindekset i sit eget område og se, om der eventuelt skulle være et afbrændingsforbud.